ΣΕΜΠΟ Πειραιά: Κατέσχεσαν 35 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερς από Εκουαδόρ- Θα διέθεταν τα ναρκωτικά τις ημέρες των εορτών (φωτο)

Εμπορευματοκιβώτιο έμφορτο με κοκαΐνη την οποία είχαν πρόθεση να διακινήσουν κατά την περίοδο των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μπλόκαραν οι ελληνικές Αρχές στο λιμάνι του Πειραιά.

Η πληροφορία ανέφερε επικείμενη δια θαλάσσης εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ έμφορτη σε εμπορευματοκιβώτιο, με προορισμό την Ελλάδα, με σκοπό τη διακίνηση των ναρκωτικών την περίοδο των εορτών.

Για περισσότερες από 15 ημέρες οι Αρχές ερεύνησαν περίπου 130 εμπορευματοκιβώτια. Στο πλαίσιο της έρευνας, εντόπισαν κοντέινερ με δηλωμένο φορτίο “είδη τροφίμων”, προερχόμενο από το Εκουαδόρ. Το εμπορευματοκιβώτιο είχε φορτωθεί σε πλοίο, που είχε αναχωρήσει (15/11) από το Λιμένα Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί (07/12) στο ΣΕΜΠΟ του Λιμένα Πειραιώς. Στα τοιχώματα του κοντέινερ επιμελώς κρυμμένες κατασχέθηκαν 30 συσκευασίες κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους -35- κιλών .

Στην κοινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής υπήρξε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., την Γ’ Τελωνειακή Διεύθυνση Πειραιά και τη συνδρομή του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχουν ήδη ενημερωθεί μέσω της ΔΔΑΣ Υπηρεσίας του εξωτερικού, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διακινητών της κοκαΐνης.