ΣΕΦΕΑΑ για την τρομοκρατική επίθεση στη διμοιρία της ΥΑΤ

Ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ

Αποφράδα ημέρα ξημέρωσε για τους Συναδέλφους της Διμοιρίας της Υ.Α.Τ , μετά την απόπειρα δολοφονικής εκτέλεσης από τρομοκράτη που κατάφερε τρεις στοχευμένες βολές στο εσωτερικό του λεωφορείου, έμπροσθεν των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.
Από τύχη το Καλάσνικωφ του τρομοκράτη δεν αφαίρεσε ανθρώπινες ζωές, τραυμάτισε όμως ελαφρά στο πόδι και το στήθος συνάδελφο Ειδικό Φρουρό ο οποίος νοσηλεύεται στο 401. Τον συνάδελφο επισκεφθήκαμε ήδη νωρίς το πρωί να πληροφορηθούμε για την υγεία του, να συμπαρασταθούμε στον ίδιο και τους δικούς του και να του ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση.
 Η δολοφονική απόπειρα εντός του “κράτους” των Εξαρχείων, επιβεβαιώνει τους “φόβους” μας , αλλά κυρίως τις δημόσιες αναφορές μας, για μια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας η οποία μπορεί να αποτελεί ορμητήριο τρομοκρατών και χώρος διαφυγής και ασύλου μετά από κάθε τους εγκληματική ενέργεια.
 Η επιχειρησιακή δράση και δυνατότητα, ακόμη και για την αναζήτηση και σύλληψη των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης , ήταν αντίστοιχη της καθημερινής, υποτυπώδους αστυνόμευσης εντός των ορίων του κράτους του “Εξαρχιστάν”.
 Παρά ταύτα, οι “κλούβες” των Υ.Α.Τ στολίζουν το χιονισμένο τοπίο της Αθήνας και όχι μόνο, ακίνητες – σταθερές φρουρώντας στόχους , όντας εκείνες εύκολοι στόχοι στις επιθυμίες καθένα παρανοϊκού τρομοκράτη.
 Οι “κλούβες” των Υ.Α.Τ αντί να επιχειρούν τίθενται καθηλωμένες δια “πάσα νόσον και πάσα μαλακίαν ” στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.
Καλούμε την Ηγεσία του Υπουργείου μας αντί να αναζητεί ευθύνες στα πρόσωπα που ευθαρσώς καταγγέλλουν, να διαβάσει το περιεχόμενο των καταγγελιών τους , που δεν είναι καθόλου διαφορετικό από εκείνα που καταγγέλλουν συνάδελφοι αστυνομικοί και συμπολίτες μας .
Να διδαχθεί από την πρόσφατη και παλαιότερη ιστορία και να αναθεωρήσει την “στρατηγική” της στα τόσο ευαίσθητα θέματα αστυνόμευσης .

Για το Δ.Σ