ΣΕΕΠΠ: “Εύλογα ερωτήματα, ποιους τελικά εξυπηρετεί η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων, και του Πανεπιστημίου ως χώρου ελεύθερης διακίνησης και ανταλλαγής ιδεών”

Καταγγελία του Συλλογου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου (Σ.Ε.Ε.Π.Π.) για την καταδρομική εισβολή και βανδαλισμό στο γραφείο της Χρ.Ζαραγωνίτου

“Ο Σύλλογος Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή βίας και βανδαλισμού, ιδιαίτερα όταν αυτή εκδηλώνεται μέσα σε πνευματικούς χώρους όπως είναι τα πανεπιστήμια της χώρας μας. Η χθεσινή επίθεση στο γραφείο της Διευθύντριας ΠΜΣ «Εγκληματολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου, μας προκάλεσε έκπληξη και έντονη προσβολή συναισθημάτων και αξιών.
Κανένα πρόβλημα δεν βρήκε την λύση του μέσα από τον εκφοβισμό, τον εκβιασμό και τη βία. Κάθε βίαιη εκδήλωση μας θλίβει και μας προβληματίζει, καθώς δηλώνει το πνευματικό αδιέξοδο ή και έλλειμμα κάποιων που δεν στέκονται να επιλέξουν ειρηνικά μέσα διαμαρτυρίας και κατάθεσης θέσεων. Σε μια περίοδο που τα πανεπιστήμια και ο πανεπιστημιακός χώρος έχουν μπει στη πολιτική  ατζέντα  ως χώροι ανομίας, τέτοιες ενέργειες μόνο προβοκατόρικα μπορούν να λειτουργήσουν.  Πραγματικά, γεννιούνται εύλογα ερωτήματα, ποιους τελικά εξυπηρετεί η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων, αλλά και του πανεπιστημίου ως χώρου ελεύθερης διακίνησης και ανταλλαγής ιδεών.

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στην Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου και εναντιωνόμαστε σε κάθε ενέργεια που πλήττει το Ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Δηλώνουμε επίσης υπέρμαχοι των αξιών της δημοκρατίας σύμφωνα με τις οποίες η κάθε είδους αντιπαράθεση επιτρέπεται να εκφράζεται μόνο μέσω διαβούλευσης, μέσα σε νόμιμο, ανθρώπινο και πολιτισμένο πλαίσιο. Τέλος, είμαστε πολέμιοι κάθε βίαιης και νοσηρής αντίδρασης που καταλύει και παραβιάζει άμεσα ή έμμεσα δημοκρατικές αρχές και αξίες και τους θεσμούς που τις υπηρετούν”.

ΤΟ ΔΣ ΣΕΕΠΠ