Οι Secret Services ματαιώνουν την ομιλία στην Πνύκα- Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί υπο αυστηρά μέτρα

Από κοινού η ελληνική και η αμερικανική αντιπροσωπεία διαμορφωσαν για λογους ασφαλείας το πρόγραμμα, που θα ακολουθήσει ο Μπάρακ Ομπάμα, τις δυο ημέρες κατά τις οποίες θα παραμείνει στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η έλευση του απερχόμενου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, στην Αθήνα, με τις συνθήκες οπως έχουν διαμορφωθεί να καθιστούν ιδιαίτερα υψηλά τα επίπεδα ασφαλείας που θα τηρηθούν μετά την επίθεση με χειρομβοβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία .

Από κοινού η ελληνική και η αμερικανική αντιπροσωπεία επέλεξαν να αναδιαμορφωσουν για λογους ασφαλείας το πρόγραμμα, που θα ακολουθήσει ο Μπάρακ Ομπάμα, τις δυο ημέρες (15-16/11) κατά τις οποίες θα παραμείνει στην ελληνική πρωτεύουσα.

Το ακριβές πρόγραμμά δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί για λόγους ασφαλείας και φυσικά ούτε και η τοποθεσία διεξαγωγής της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα. Ο αρχικός σχεδιασμός όπως είχε προταθεί απο την ελληνική πλευρά περιελάμβανε ομιλία στο Λόφο της Πνύκας. Ωστόσο τα πρόσφατα γεγονότα ανάγκασαν τις δύο πλευρές να επαναπροσδιορίσουν τον προγραμματικό τους σχεδιασμό.
Ως πιθανή τοποθεσία διεξαγωγής της ομιλιας αναφέρεται το “Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος”, οι εγκαταστάσεις του οποίου παρέχουν υψηλά επίπεδα ασφαλείας και συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport.gr η Αμερικάνικη αποστολή θα διαμένει σε διαφορετικά ξενοδοχεία με ενδεχόμενο τον Πρόεδρο Ομπάμα να καταλύσει στα Νότια προάστια, ενώ οι των.. Secret Services που θα συνοδεύουν τον απερχόμενο Προέδρο των ΗΠΑ, βρίσκεται ήδη σε επαφές με την ελληνική πλευρά και τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι εξαιρετικά υψηλά.