Σε ποιες παραλίες επιτρέπεται η πρόσβαση σε λουόμενους από την 4η Μαϊου

Άρση των περιορισμών στη μετακίνηση των πολιτών εντός περιφέρειας και κατάργηση για την έγγραφη ή ηλεκτρονική άδεια μετακίνησης

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί μετακίνησης , ενώ η ατομική άθληση «θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα» , ωστόσο οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν κλειστές για το κοινό. Με αυτή την απόφαση , το μπάνιο στη θάλασσα επιτρέπεται σε ελεύθερες παραλίες από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.

Σύμφωνα με τον ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , Παύλος Νικολαΐδης, σε ερώτηση αν το μπάνιο στη θάλασσα ή σε πισίνα η οποία χλωριώνεται είναι ασφαλές, υποστήριξε ότι «ούτε έχει βρεθεί, ούτε μπορεί θεωρητικά να ειπωθεί ότι υπάρχει δυνητικός κίνδυνος. Περισσότερο είναι η διαδικασία, όχι το μπάνιο δηλαδή σε οποιοδήποτε μέρος. Οι συνθήκες συγχρωτισμού, για παράδειγμα, αν υπάρχουν 20 ξαπλώστρες σε 10 τετραγωνικά μέτρα, ο κίνδυνος είναι λογικό να αυξάνεται από τον συνωστισμό, όπως ακριβώς δηλαδή αναφέρουμε και από την αρχή της πανδημίας».