Αγρίνιο: Εκκρεμούσε στα στοιχεία του Ευρωπαϊκό Ένταλμα για ανθρωποκτονία πριν 31 χρόνια στη Γερμανία

Η παρατηρητικότητα Αστυνομικού του τμήματος Αμφιλοχίας οδήγησε στη σύλληψη

Για 31χρόνια, σε βάρος του 69άχρονου, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Γερμανικών Αρχών για ανθρωποκτονία την οποία είχε διαπράξει . Τον Απρίλιο του 1989 στο δάσος Πλέτεμπεργκ στο κρατίδιο Χάγκεν της Γερμανίας ο – τότε – 38άχρονος Έλληνας είχε δολοφονήσει την -τότε -25άχρονη ερωμένη του, καθώς αρνήθηκε να τον ακολουθήσει, την πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Ο 69άχρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας το απόγευμα της Τετάρτης (29/04), καλούσε  σε βοήθεια και γείτονας ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρήκαν τον ηλικιωμένο πεσμένο στο δάπεδο και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας για παροχή ιατρικής φροντίδας. Οι Αστυνομικοί κατέγραψαν τα στοιχεία του ηλικιωμένου για να συμπληρώσουν την αναφορά του για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο ωστόσο κατά την καταχώρηση των στοιχείων του 69άχρονου στο ηλεκτρονικό σύστημα προέκυψε ότι  εκκρεμούσε στα στοιχεία του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται φρουρούμενος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, ενώ όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του, πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών.