Σε νέα αντιπαράθεση κυβέρνηση – Δικαστές μετά τη βόμβα στο Εφετείο

Σε αντιπαράθεση κυβέρνησης και Δικαιοσύνης με αφορμή την έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών.

Ανακοίνωση της Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, συσχετίζει την τρομοκρατική επίθεση με την κατασυκοφάντηση που- όπως αναφέρουν- δέχονται ως Δικαστικό Σώμα, ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναφέρεται σε «αποπροσανατολιστική και ταυτόχρονα προκλητική προσπάθεια».

«Ανάξιες περαιτέρω σχολιασμού» οι «προσπάθειες ορισμένων κύκλων, να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις», αποδίδονται από τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, σε απάντηση της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η δήλωση του Σταύρου Κοντονή:

«Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και το δημόσιο έλεγχο, δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού».

Η ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση από την Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος η οποία καταδικάζει την επίθεση καλώντας την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο.

«Κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των δικαστικών λειτουργών, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα γιατί στοχεύει την ίδια την Δημοκρατία, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η Δικαιοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προσθέτει: «Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν την τρομοκρατική αυτή ενέργεια και να διαβεβαιώσουν ότι έχουν την πρόθεση και ότι θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Σε ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών και επισημαίνει ότι παρόμοιες ενέργειες καλλιεργούν κλίμα φόβου και αβεβαιότητας σε ολόκληρη την κοινωνία.