Σε λιγότερο από ένα μήνα ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδα αλλά τα Μέτρα της ΕΛ.ΑΣ σε αναμονή των Κρίσεων

Την αναβίωσης του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας, επιχειρούν να αναδείξουν οι διοργανωτές της διεθνούς εμβέλειας αγωνιστικής εκδήλωσης ποδηλασίας, ωστόσο δεν υπολόγισαν τις .. Κρίσεις Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που προκαλούν (από πάντα) δυσλειτουργία στις τάξεις της ΕΛΑΣ.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρο της Ελλάδας (27/04-01/05), ύστερα από 11χρόνια αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας. Ωστόσο η χώρα μας, παρά την προσπάθεια της «Cycling Greece» και της Οργανωτικής Επιτροπής που συστάθηκαν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να υλοποιήσουν την αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου και να αναδείξουν τη διοργάνωση, δεν υπολόγισαν τις .. Κρίσεις Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που προκαλούν (από πάντα) δυσλειτουργία στις τάξεις της ΕΛΑΣ και στις δράσει της. Ενα μήνα από την διεξαγωγή της διοργάνωσης, σύμφωνα με αστυνομική πηγή του NantiaReport.gr, μέχρι στιγμής, ελάχιστες επαφές έχουν γίνει  αναφορικά με τα Μέτρα Τάξης και Τροχαίας που τελούν υπό την ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες παρά τις προσπαθείς των διοργανωτών, και όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές του NantiaReport.gr, οι Ανώτεροι και Ανώτατοι που βρίσκονται (σήμερα) στις θέσεις των Γενικών- δεν έχουν αυτή την προτεραιότητα εν’ αναμονή των Κρίσεων- με πρόσχημα ότι “δεν ξέρουν ποιοι Αξιωματικοί επικεφαλής Υπηρεσιών θα παραμείνουν”, ώστε να ..απευθυνθούν και να οργανώσουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και να βρεθούν … συνομιλητές.

Με αφετηρία την Κρήτη και σε μια διαδρομή- Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά- οι ποδηλάτες πάντα με τηλεοπτική κάλυψη, θα περάσουν από την Αττική, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο στις πέντε ΕΤΑΠ και δράσεις του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Εικόνα θα μεταδίδεται σε απευθείας τηλεοπτική κάλυψη σε όλο τον κόσμο, στις διαδρομές που θα καλύπτουν οι ποδηλάτες, και το παραμικρό λάθος μπορεί να “στοιχίσει” στην προβολή της χώρα και της όλης προσπάθειας ανάδειξής της διοργάνωσης. Αυτό ωστόσο δείχνει να μην απασχολεί στην πλειοψηφία τους, τους Γενικούς των Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, καθώς μόλις πριν από σχεδόν μια εβδομάδα σύμφωνα με αστυνομική πηγή του NantiaReport.gr με πρωτοβουλία του Κλαδάρχη Τάξης/ΑΕΑΥποστρατήγου Λευτέρη Γκαρίλα, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με την παρουσία του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Υποστρατήγου Γιώργου Γιάννινα και των Γενικών Περιφερειακών Διευθύνσεων της επικράτειας, στα γεωγραφικά όρια των νομών τους έχει προγραμματισθεί να διέλθουν οι ποδηλάτες στις πέντε ΕΤΑΠ. Πηγή ενημέρωσης του NantiaReport.gr, ανέφερε την πρόθεση της διοργάνωσης στην ποδηλατική διαδρομή να ενταχθεί και μεγάλο τμήμα της Αττικής Οδού, ωστόσο καθώς πρόκειται για εργάσιμη ημέρα εκτιμήθηκε ότι θα προκληθεί στο οδικό δίκτυ ταχεία κυκλοφορίας εκτεταμένη κυκλοφοριακή συμφόρηση, και προκάλεσε την αρνητική ανταπόκριση στο αίτημα.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστικού επιπέδου Ποδηλατική Διοργάνωση, που φέτος είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) αξιολογημένος ως κατηγορίας 2.1 και ευελπιστεί να αναβαθμίζεται τα επόμενα χρόνια. Οι τελικές διαδρομές παρουσιάστηκαν θα παρουσιαστούν σε λίγες ημέρες από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα περάσει από την Κρήτη, την Αττική, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο.

1ο ΕΤΑΠ- 27/04
Η εκκίνηση του 19ου Γύρου Ελλάδος θα δοθεί στο Ηράκλειο, με τερματισμό στα Χανιά. Πρόκειται για το πρώτο ΕΤΑΠ, αρκετά απαιτητικό, με τη διαδρομή στις παρυφές των Λευκών Ορέων (υψομετρικά 2847μ) να αναδεικνύει τη ποικιλομορφία της γεωμορφολογίας της Κρήτης. Με 190,1 χιλιόμετρα μήκος είναι το μεγαλύτερο.

2ο ΕΤΑΠ- 28/04
Η αρχή της δεύτερης μέρας θα βρει το πελοτόν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ (Μαρούσι Αττικής), με τερματισμό το λιμάνι της Ιτέας, απόσταση 165,0χλμ (υψομετρικά 1614μ). Ένα εντυπωσιακό ΕΤΑΠ που συνδυάζει τη σύγχρονη Ελλάδα με τον αρχαίο πολιτισμό, αναδεικνύει τους ορεινούς όγκους της Στερεάς και καταλήγει στην αγκαλιά του Κορινθιακού κόλπου.

3ο ΕΤΑΠ- 29/04
Η αναβίωση του Διεθνούς ποδηλατικού Γύρου διέρχεται από τον «ομφαλό της γης», τον χώρο των Δελφών. Η σημαία του αλυτάρχη θα πέσει στο Χρισσό με την έναρξη της δράσης να ολοκληρώνεται έξω από το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας. Απόσταση 172,5χλμ. υψομετρικά 2107μ.

4ο ΕΤΑΠ- 30/04
Η προ τελευταία ημέρα της διοργάνωσης έχει αφετηρία την πόλη της Καρδίτσας, σε μια διαδρομή 176,5χλμ (υψομετρικά 1253.), η οποία διέρχεται από τη Λίμνη Πλαστήρα. Τα πρώτα 35 χιλιόμετρα η διαδρομή έχει βαθμό δυσκολίας, ωστόσο στη συνέχεια είναι εντελώς επίπεδη και το σενάριο του μαζικού σπριντ στην πόλη της Λάρισας είναι το επικρατέστερο.

5ο ΕΤΑΠ- 01/05
Η διοργάνωση του 19ου ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, ολοκληρώνεται και θα κριθεί ο νικητής της γενικής κατάταξης. Χιλιομετρικά (154,5 χλμ) είναι το μικρότερο κομμάτι της διαδρομής, με 2.627 υψομετρικά έχει πέρασμα από την Κατάρα (στα 1700μ.) που αποτελεί και το υψηλότερο σημείο γύρου.

»Η Ελλάδα αποκτά έναν ποδηλατικό γύρο αντάξιο της αθλητικής της παράδοσης και της απαράμιλλης ομορφιάς των τοπίων της. Ένα αθλητικό γεγονός που σχεδιάζει να δώσει τουριστική ώθηση σε κάθε πόλη που θα περάσει το λαμπερό πελοτόν, με πρώτιστο μέλημα την εγκαθίδρυση του ποδηλάτου στην νοοτροπία των πολιτών τόσο αγωνιστικά όσο και αστικά, ως βασικό μέσο μετακίνησης» αναφέρουν οι διοργανωτές του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας.