Γκάζι: Το διαμέρισμα Airbnb ήταν “καβάτζα”- Συνελήφθη Αλβανός για διακίνηση και κατασχέθηκαν 30.5kg ηρωίνης

Αλβανοί μίσθωναν διαμέρισμα Airbnb και το χρησιμοποιούσαν για καβάτζα ηρωίνης και διέθεταν τα ναρκωτικά με «βαποράκια» στις πιάτσες της Αθήνας και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής

Η πληροφορία για το διαμέρισμα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης στην περιοχή του Γκάζι, το οποίο είχε ενοικιάσει 28χρονος Αλβανός με χρήση «καβάτζας» είχε περιέλθει στην Δίωξη Ναρκωτικών, και τέθηκε υπό επιτήρηση. Το πρωί της Κυριακής οι αστυνομικοί της Ασφάλειάς, προχώρησαν σε έρευνα στον χώρο και εντόπισαν σε κρύπτες 63 συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 30 κιλών και 463,2 γραμμαρίων ηρωίνης. Η αξία της κατασχεμένης ποσότητας ηρωίνης σύμφωνα με την εκτίμηση της Δίωξης Ναρκωτικών αποτιμάται στις €500.000.
Ο 28χρονος Αλβανός εντοπίσθηκε σε αναζητήσεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου την επόμενη ημέρα να κινείται σε «πιάτσες» στο κέντρο της Αθήνας, να διακινεί ναρκωτικά και συνελήφθη. Οι πληροφοριοδότες της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν αναφέρει ότι «βαποράκια» διέθεταν στην «αγορά» νέα παρτίδα ηρωίνης και για να αποφύγουν τους ελέγχους, μετέφεραν πάντα μικρές ποσότητες 1-2g ως «δειγμα» στους χρήστες στις πιάτσες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Η μέθοδος της ενοικίασης οικήματος με βραχυπρόθεσμη μίσθωση με χρήση «καβάτζας» ήταν γνωστή στη Δίωξη Ναρκωτικών καθώς τον Οκτώβριο του 2020, σε διαμέρισμα Airbnb στο Σταθμό Λαρίσης είχαν κατάσχει τέσσερις σάκους με 208 συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους 102 κιλών και 685 γραμμ. ηρωίνης.
Η έρευνα της της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζεται καθώς έχουν ταυτοποιηθεί τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε και διακινούσε τα ναρκωτικά και αναζητούνται για να συλληφθούν. Ο 28χρονος Αλβανος κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών