Σε κατ’οίκον και στα Εργαστήρια της ΔΕΕ αναζητούν αποδείξεις ενοχής, στην έρευνα για τη “διαδρομή της κεταμίνης”

Πειστήρια ως αποδεικτικά στην ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης τζωρτζίνας κόρης που είχε αποκτήσει με τον πρώην σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, αναζητούν οι Αρχές

Ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει προσωρινά κρατούμενη με ενδείξεις ενοχής, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας και οι Δικαστικές Αρχές αναζητούν αποδείξεις σε υποστήριξη της κατηγορίας που της αποδίδεται από την Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με χρήση φαρμακευτικού σκευάσματος σε υπεδοσολογία. Το μεσημέρι (01/04) παρουσία του Εισαγγελέα Πατρών, Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας πραγματοποίησαν έρευνα στο πατρικό σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου. Στο χώρο βρισκόταν η αδελφή της Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία τους έδωσε πρόσβαση στο χώρο.
Οι αστυνομικοί στο χώρο εντόπισαν και προχώρησαν σε κατάσχεση 50 ηρεμιστικών χαπιών, τη smart συσκευή της τηλεόρασης, συσκευές κινητών τηλεφώνων, laptop, tablet, βιβλία και ζωγραφιές της Τζωρτζίνας!Στο πλαίσιο της κύριας Ανάκρισης που διεξάγεται σε αυτή τη φάση της διαδικασίας, έχει ζητηθεί στους Αστυνομικούς να διερευνήσουν τον τρόπο προμήθειας της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη, η οποία ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και αποδίδεται ως το μέσο δολοφονίας της 9χρονης. Σε αυτό το πλαίσιο οι Αστυνομικοί έχουν προχωρήσει από την ημέρα της σύλληψής της Ρούλας Πισπιρίγκου, σε κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών συσκευών που είχε πρόσβαση η 33χρονη, ώστε μέσα από τα ψηφιακά ίχνη, τα αρχεία και τους φακέλους που είναι καταχωρημένα και ανασύροντας διεγραμμένα δεδομένα, να έχουν αναλυτική αποτύπωση των ηλεκτρονικών κινήσεων της κατηγορούμενης στο διαδίκτυο. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, επέλεγε σε ατελείωτες
Στο πλαίσιο της έρευνας οι αστυνομικοί θεωρούν ότι στις ατελείωτες ώρες που περνούσε η 33χρονη στα κοινωνικά δίκτυα και το διαδίκτυο, με διαδικτυακές αναζητήσεις, διαδικτυακές αγορές, συνομιλίες σε εφαρμογές του διαδικτύου, θα προκύψουν αξιοποιήσιμα και ενοχοποιητικά στοιχεία για την προμήθεια και χορήγηση της κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα, που επέφερε και το θάνατό της. Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, οι τεχνικοί ερευνητές αναζητήσουν τις επαφές της 33χρονης στα κοινωνικά δίκτυα, αναζητήσεις στο διαδίκτυο, αγορές σκευασμάτων και φαρμάκων από καταστήματα του διαδικτύου με έδρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ελέγχονται σχολαστικά ώστε μέσα από την εξερεύνηση των ηλεκτρονικών ιχνών της να εντοπίσουν τη.. διαδρομή της κεταμίνης.
Οι ερευνητές της ασφάλειας με τη συνδρομή των ειδικών επιστημόνων, εξετάζουν το ενδεχόμενη η χορηγούμενη και θανατηφόρα κεταμίνη να χορηγήθηκε σταδιακά σε διαφορετικές δοσολογίες, καθώς από τον ιατρικό της φάκελο διαπιστώθηκαν εννέα υποτροπές στην πορεία της υγείας της 9χρονης Τζωρτζίνας που είτε οδήγησαν σε νοσηλεία είτε και κατά τη νοσηλεία της. Σενάριο το οποίο εξετάζεται, ερευνάται ως ενδεχόμενο η προμήθεια της κεταμίνης να έγινε σε μεγάλη ποσότητα πριν περίπου ένα χρόν, τον περασμένο Απρίλιο, λίγο μετά το θάνατο της Ίριδας, τον χωρισμό της με τον πρώην σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, με τη Τζωρτζίνα μέχρι εκείνη τη στιγμή να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Η πρώτη εισαγωγή της Τζωρτζίνας όπως αναφέρεται στο ιατρικό της ιστορικό είναι στις 8 Απριλίου 2021 παρουσιάζει σοβαρή επιπλοκή που της επιφέρει τετραπληγία δύο ημέρες αργότερα (11 Απριλίου 2021), και μετά από εισαγωγές σε ΜΕΘ και Νοσηλευτικές Μονάδες, το κοριτσάκι κατέληξε τις μεσημέρι του Σαββάτου στις 29 Ιανουαρίου, στο Παιδιατρικό «Αγλαΐα Κυριακού».