Σε επιφυλακή οι Ελληνικες Αρχες, παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία

Στον Μέγαρο της Λ.Κατεχακη σε αυξημενη επιφυλακη και συκεψεις στελεχη Υπηρεσιων με τη φυσικη ηγεσια, ενω στο στρατόπεδο Παπάγου η στρατιωτική ηγεσία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Τουρκία

image

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (16/07-02.30), υπό τον αναπληρωτή Υπουργό, με τη συμμετοχή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγου Κωαταντίνου Τσουβάλα και υπηρεσιακών παραγόντων.


Αποκλεισμός (16/07-01.00) στη Βασιλέως Γεωργίου Β’ όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Τουρκίας, για λόγους ασφαλείας.
Αστυνομικοί απαγορεύουν την προσέγγιση στο κτίριο που στεγάζεται η Τουρκική Πρεσβεία στην Αθηνα.
Προκειται συμφωνα με πληροφοριες για προληπτικές επιχειρησιακές πρακτικές ωστε να αποφευγχθεί ενδεχόμενο στόχευσης κατά της Πρεσβείας.


Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι Υπηρεσιες Ασφαλειας -επ αόριστο- ενώ δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού εχουν αναπτυχθεί στο Ανατολικό Αιγαίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιφυλακή οι Αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο, στα νησιά και στις συνοριακές εισόδους της χώρας. Εντονος προβληματισμός επικρατεί στις Ελληνικές Αρχές, για επικείμενες μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, λαθρομεταναστών και Τούρκων πολιτών.
Οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ενόπλων και Ασφαλειας βρίσκονται σε επαφες με την πολιτικη ηγεσια ενω σε εξελιξη ειναι συσκεψεις με συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Τουρκία.
Εντολή ανάκλησης προσωπικού στις Ελληνικές ΕΔ (16/07-00.30), ενω εχουν τεθεί ολες οι Υπηρεσιες και η ΕΥΠ, σε επιχειρησιακη ετοιμότητα.
Πληροφοριες για τους χειριστές μαχητικών αεροσκαφών και τεχνικό προσωπικό να επιστρέψουν στα αεροδρόμια ενω οι πιλότοι τέθηκαν σε πεντάλεπτη ετοιμότητα.
Απο το Πεντάγωνο βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Πρωθυπουργό ο οποίος συνομίλησε με τον Προεδρο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή καθώς η Τουρκία βρίσκεται εκτός ελέγχου.