Εισαγγελέας: Πρότεινε να παραπεμφθεί σε δίκη για ξέπλυμα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Με Βούλευμα πρότεινε η Εισαγγελέας Εφετών κ. Κορμηκιάρη στο Συμβούλιο Εφετών, να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ο δημοφιλής τραγουδιστής

image

Να κριθεί απαράδεκτη η έφεση που άσκησε ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης επί του σχετικού βουλεύματος και να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος πρότεινε η Εισαγγελέας Εφετών κ. Κορμηκιάρη στο Συμβούλιο Εφετών.
Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται στο αρμόδιο συμβούλιο να επικυρωθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και να λογοδοτήσει ο κατηγορούμενος για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αντιμετωπίζει.

Τ

ον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφανθεί για το εάν θα κάνει δεκτή ή όχι η έφεση του κ. Χατζηγιάννη.

Ο γνωστός τραγουδιστής έχει παραπεμφθεί σε δίκη για το ποσό των 5 εκατ. ευρώ που φέρεται να έστειλε στην Κύπρο. Σύμφωνα με το βούλευμα, «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες»


*