Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ για τρομοκρατικό χτύπημα

Εγρήγορση και αυξημένη ετοιμότητα στα πληρώματα και τους σκοπούς των Τμημάτων ενόψει της 11ης Μαρτίου, κατά την οποία σε ένοπλη συμπλοκή με πληρώματα της Άμεσης Δράσης, είχε πέσει νεκρός ο τρομοκράτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρος Φούντας.

wpid-img_156344477762543.jpeg

Έντονη ανησυχία και ενημέρωση για αυξημένη επιφυλακή και εγρήγορση προς τα πληρώματα νυχτερινής περιπολίας στο ενδεχόμενο «επετειακής» τρομοκρατικής ενέργειας, από την «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», κατά Αστυνομικού ή φυλασσόμενου στόχου, δικαστικού, πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος- προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. Τα μέτρα αφορούν την ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού γύρω από χαρακτηρισμένους στόχους, πρόσωπα και κτίρια, στις συνοδείες ξένων διπλωματικών αποστολών και φυλασσόμενων οικιών.
Ήταν ξημερώματα της 11ης Μαρτίου 2010 όταν σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη ο 35άχρονος βιολόγος Λάμπρος Φούντας, μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα», έπεφτε νεκρός. Στην πρόσφατη “εμφάνιση” της η Πόλα Ρούπα, έκανε ειδική αναφορά στο Λάμπρο Φούντα, με τους Αξιωματικούς να εκφράζουν την ανησυχία τους, με δεδομένο της αποτυχημένης απόπειρας απόδρασης και την “φαινομενική” ηρεμία που επικρατεί καθώς και την επικείμενη ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Στο υπηρεσιακό σημείωμα, επισημαίνεται η λήψη αυξημένων μέτρων, καθώς κρίνεται σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης τρομοκρατικών ενεργειών.
Η διαταγή εντοπίζει αυξημένη επιτήρηση στα αστυνομικά τμήματα κυρίως τις νυχτερινές ώρες, και επισημαίνεται ιδιαίτερα οι σκοποι να είναι προσεκτικοί με άτομα τα οποία δε δικαιολογούν την παρουσία τους, να ενεργούν τακτικές περιπολίες και να αποφεύγουν να παραμένουν μαζικά έξω από αστυνομικά κτίρια.
Η ίδια διαταγή κάνει αναφορά και στη λήψη έκτακτων μέτρων σε στόχους που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή, κυρίως σε περιοχές του Πειραιά.