Σε διαθεσιμότητα Αστυνομικοί για την εγκληματική οργάνωση των παράνομων ελληνοποιήσεων

Σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, οι εμπλεκόμενοι Αστυνομικοί στην εγκληματική οργάνωση έκδοσης παράνομων Ελληνοποιήσεων σε αλλοδαπούς και κακοποιούς με ποινικό μητρώο

Για την υπόθεση παράνομων Ελληνοποιήσεων με εμπλοκή εννέα ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ μεταξύ των οποίων και Αξιωματικού Διοικητή ΤΑ Ασπροπύργου- έχουν συλληφθεί 20 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων πολιτικός υπάλληλος του Προστασίας του Πολίτη, δικηγόρος, μια υπάλληλος Ληξιαρχείου του Δήμου Αχαρνών, και οχτώ πολίτες. Ωστόσο στην ογκωδέστατη δικογραφία των 8.088σελίδων περιλαμβάνονται 195κατηγορούμενοι εκ των οποίων 34ένστολοι- δύο απόστρατοι, και 171 πολίτες.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ οι εμπλεκόμενοι ένστολοι στην υπόθεση, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μεταξύ των οποίων και υπηρετούντες εκτός Αττικής, στα Τμήματα του Αποκόρωνα Χανίων και του Πλατανιά της Κρήτης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία υπαλλήλου, δωροληψία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, πλαστογραφία, ψευδής βεβαίωση, νόθευση και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τη μετανάστευση, τα όπλα, τα ναρκωτικά, κ.α.