“Σε απόλυτη συνεργασία της Αμεσης Δράσης και της εταιρίας που εγκατέστησε το GPS, σε 20′ εντόπισαν το κλεμμένο μου αυτοκίνητο”

Ο συναγερμός και το immobilizer δεν κατάφεραν να αποτρέψει την κλοπή του οχήματος της, με το GPS που είχε τοποθετηθεί μόλις πριν μια εβδομάδα να τους “δίνει στίγμα” και η ιδιοκτήτρια βρήκε το κλεμμένο όχημά της

Οι κλέφτες εισήλθαν στο Nissan Qashqai και δεν είχαν παρατηρήσει ότι φέρει σύστημα GPS, αφου απενεργοποίησαν τον συναγερμό, παράκαμψαν το immobilizer και αποχώρησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Η ιδιοκτήτρια του κλεμμένου Nissan Qashqai το οποίο εγκατέλειψαν οι κλέφτες, περιέγραψε στο Newsauto.gr τη δυσάρεστη εμπειρία της, που είχε ωστόσο αίσια έκβαση καθώς οι κλέφτες εγκατέλειψαν το όχημά τους.

«Βράδυ Τετάρτης ώρα 22.15 καθισμένοι στον καναπέ χαζεύοντας τηλεόραση πετάγεται το σκυλί μας προς την μπαλκονόπορτα γαυγίζοντας έντονα. Το ακολουθεί αμέσως ο σύζυγος καθώς ακούει ένα συναγερμό αυτοκινήτου. Το αμάξι μου ακριβώς από κάτω στον δρόμο. Βγαίνει αμέσως στο μπαλκόνι και συνειδητοποιεί ότι ο συναγερμός που έχει ενεργοποιηθεί είναι ο δικός μου και επιστρέφει μέσα στο σπίτι φωνάζοντας «Το δικό σου χτυπάει. Κάποιος είναι στο αμάξι σου. Είδα τα χέρια του».

Τρέχει να κατέβει, τρέχω στο μπαλκόνι και βλέπω σαν σε όνειρο, να ανοίγουν οι καθρέπτες να φωτίζει η οθόνη και να ξεπαρκάρει και να φεύγει το αμάξι μου χωρίς εγώ να το οδηγώ! Το κοιτάζω αποσβολωμένη ούτε να φωνάξω δεν μπορούσα.

«Αποκλείεται» σκέφτομαι «αποκλείεται να μου συμβαίνει»

Δευτερόλεπτα μετά αρχίζω να φωνάζω με όση δύναμη είχα «μου πήραν το αυτοκίνητο. Έχει GPS». Πετάγεται από το δωμάτιό του ο γιος μου που είχε πάει να ξαπλώσει «Πλάκα μου κάνεις μαμά;». Προσπαθεί να ντυθεί, να κατέβει, να φύγει, να τους κυνηγήσει. Φοβάμαι για το παιδί μου το παρακαλάω να μην πάει. Μάταια, δεν κρατιόταν.

Καλώ τo 100, «Σας παρακαλώ μου έκλεψαν το αμάξι μου. Τώρα μόλις. Έχει GPS. Σας παρακαλώ βοηθείστε με» τους φωνάζω. Προσπαθούν να με ηρεμήσουν… τελικά αναλαμβάνει ο σύζυγος να μιλάει μαζί τους. Προσπαθώ να παρακολουθήσω την πορεία του να τους δίνω τα στίγματα αλλά η ταραχή μου και το τρέμουλο πλέον είναι τόσο δυνατά που δεν μπορώ να σταθεροποιήσω τον κέρσορα του υπολογιστή.

Καλώ από άλλο κινητό την εταιρία που μου είχε τοποθετήσει το GPS. «Μου πήραν το αυτοκίνητο. Σας παρακαλώ βρείτε το πού είναι». Αμέσως μπαίνει στην εφαρμογή και αρχίζει πλέον η απόλυτη συνεργασία της άμεσης δράσης στο ένα τηλέφωνο, της εταιρίας στο άλλο, μέσω εμάς. Το αμάξι μου εκλάπη για 20 λεπτά. Όταν το σταμάτησαν 22.35 και το παράτησαν η ομάδα ΔΙΑΣ έφθασε αμέσως. «Εντάξει κυρία το αμάξι βρέθηκε. Είναι οι άντρες μας εκεί. Θα σας περιμένουν». Πρώτος έφθασε ο γιος μου, μετά εμείς.

Λίγα δευτερόλεπτα χρειάστηκε για να παραβιάσει την κλειδαριά, να απενεργοποιήσει τα κλειδιά μου και να κλέψει τελικά το αμάξι μου για 20 λεπτά καταγεγραμμένα πλέον στο ιστορικό του GPS. Λίγα δευτερόλεπτα που μου έχουν ήδη προκαλέσει 18 μέρες αναστάτωσης στην καθημερινότητά μου. Για την ψυχική αναστάτωση θα δείξει πόσο…

Κάποιες καλές συγκυρίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να είμαι τελικά τυχερή μέσα στην ατυχία μου, οκτώ ημέρες πριν είχε τοποθετηθεί το GPS! Το σκυλί μου που συνήθως δεν αντιδράει σε συναγερμούς αυτοκινήτων, αντέδρασε αμέσως στον δικό μου συναγερμό, στο δικό μου αυτοκίνητο – αναρωτιέμαι ακόμα ποιος ήχος και τι ακριβώς το ευαισθητοποίησε- παρακινώντας κι εμάς. Η Άμεση Δράση και η ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι με απίστευτη κατανόηση κινητοποιήθηκαν άμεσα. Η εταιρία του GPS, η οποία αν και ήταν εκτός Ελλάδος ασχολήθηκε χωρίς σκέψη με την παρακολούθηση. Κι εμείς που το είδαμε αμέσως να συμβαίνει, μη χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο…»
_______________________
* Γιώργος Κ. Ανδρής, newsauto.gr