ΣΔΟΕ: Εντόπισαν παράνομο συσκευαστήριο νοθευμένων ποτών- Έρευνα για τη διάθεση τους, στην αγορά.

Οργανωμένο κύκλωμα εφοδίαζε μπαρ και κέντρα διασκέδασης με νοιθευμένα ποτά, ενόψει των εορτών. Συλλήψεις και αναζητήσεις μελών του κυκλώματος.
Ειχαν εφοδιάσει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος- μπαρ και κέντρα διασκέδασης- με νοθευμένα ποτά, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, και τους ανυποψίαστους καταναλωτές.

Σε συντονισμένη επιχείρηση του ΣΔΟΕ, οι ποσότητες κατασχέθηκαν ενώ σφραγίστηκε το παρανομο συσκευαστήριο -αποθηκευτικός χώρος που διατηρούσαν τα μέλη του κυκλώματος. Συλλήψεις μελών του κυκλώματος και αναζητήσεις συνεργών τους, από τις αρμόδιες Αρχές, ενώ σε όλη την επικράτεια, γίνονται έρευνες, ώστε να εντοπισθεί το πελατολόγιο που είχε προμηθείσει το κύκλωμα με νοθευμένα ποτά.

Υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττική και Αιγαίου, έπειτα απο καταγγελία, εντόπισαν στην περιοχή της Ηλιούπολης παράνομο αποθηκευτικό χώρο- εργαστήριο επεξεργασίας και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών- στον οποία τα μελη του κυκλώματος, παραποιούσαν ετικέτες με στοιχεία Ελλήνων εισαγωγέων ή αντιπροσώπων ποτών και στη συνέχεια διέθεταν τα νοθευμένα ποτά στην αγορά. Στις αποθήκες του χώρου, κατασχέθηκαν 1.527 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 975 λίτρα αλκοολούχου ποτού χύμα για τα οποία δεν προέκυψε βάσει φορολογικών στοιχείων η νόμιμη εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια, παραποιημένα αυτοκόλλητα ετικετών γνωστών ποτών, μηχανή εμφιάλωσης, θερμοπίστολο αποκόλλησης ετικετών, πλυστικό μηχάνημα φιαλών και ένα μοτοποδήλατο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.

Σε παράλληλες έρευνες από κλιμάκια υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, σε επιχειρήσεις χονδρικής εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών και σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στον Άγιο Δημήτριο κατασχέθηκαν 2.967 φιάλες αλκοολούχων ποτών για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη εισαγωγή και διάθεσή τους στην επικράτεια, καθώς κι ένα αυτοκίνητο MERCEDES CLK 200 για το οποιο είχε δηλωθεί κλοπή. Τα φορολογικά στοιχεία εκδόσεως εισαγωγικής εταιρίας ποτών με έδρα την Θεσσαλονίκη, τα οποία κατασχέθηκαν έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια Αρχή, προκειμένου να διερευνηθεί η νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΣΔΟΕ, προσήχθησαν πέντε άτομα, ενώ δύο ατομα παραπέμφθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Έρευνα και αναζητήσεις διενεργούνται για τον εντοπισμό και σύλληψη δύο ακόμα ατόμων, τα οποία διέφυγαν την σύλληψη κατά την διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Την επιχείρηση του ΣΔΟΕ, συνέδραμε κλιμάκο της ΕΛ.ΑΣ καθώς και η Κινητή Ομάδα Ελέγχου (Κ.Ο.Ε) του ΣΤ’ Τελωνείου Πειραιά.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport