Σαν Σήμερα: Το τροχαίο δυστύχημα με θύματα δυο διασώστες του ΕΚΑΒ Ηρακλείου

Το θανατηφόρο δυστύχημα που σημάδεψε το ΕΚΑΒ του Ηρακλείου όταν δυο διασώστες τραυματίζονται θανάσιμα ενω ένας ακόμα βαρύτατα τραυματισμένος ανασυρεται από τροχαίο στο οποίο είχαν κληθεί σε συνδρομή

Στις 8.30 το πρωί της Τετάρτης 12ης Δεκεμβρίου του 2012, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, Δημήτρης Βουρβαχάκης και οι διασώστες, Βαγγέλης Κελαράκης, και Νίκος Μυρωδιάς από το Ηράκλειο ταξίδευαν για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Ρέθυμνο.

Στο ύψος της Αγίας Πελαγίας το ασθενοφόρο συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμανα εκτραπεί και να ανατραπεί. Ο Δημήτρης Βουρβαχάκης και τον Βαγγέλης Κελαράκης, επιχειρούν να ανασύρουν τον Νίκο Μυρωδιά, ο οποίος έχει τραυματισθεί και τον σπρώχνουν προς το παράθυρο του οδηγού. Με τη συνδρομή διερχόμενων οδηγών ο τραυματίας ανασύρεται και ολοκληρώνεται ο απεγκλωβισμός του.

Ωστόσο λόγω της σύγκρουσης έχει ξεσπάσει φωτιά και τρεις εκρήξεις σημειώνονται στις φιάλες οξυγόνου που διαθέτει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο Βαγγέλης Κελαράκης δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν και εγκλωβίζονται στο ασθενοφόρο, με συνέπεια τραγικό θάνατο.

Ο Νίκος Μυρωδιάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, παρέμεινε σε μάρκα νοσηλεία καθως έφερε σοβαρά τραύματα, ενω σοβαρά είχαν τραυματισθεί και οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο έτερο εμπλεκόμενο όχημα– τότε 32 και 26 ετών – τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά.