Σάμος: «Και όταν περνάς τις ώρες της φρίκης, του πόνου και του τρόμου της καταστροφής, αντίδοτο η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη, αντίδωρο η ευγνωμοσύνη»

Συνεχίζεται η απομάκρυνσης των ιερών κειμηλίων από το ναό της Παναγιάς στο Καρλόβασι μετά το φονικό σεισμό στη Σάμο

Στις πρώτες εικόνες από το νησί, ελάχιστα μετά τον κύριο σεισμό των 6,7R που σημειώθηκε (30/10-13:51) στη θαλάσσια περιοχή 19 χλμ βόρεια της Σάμου, ενδεικτικό της καταστροφής η εικόνα κατάρρευσης ενός μεγάλου τμήματος της εκκλησίας «Παναγία Θεοτόκου», στο Καρλόβασι της Σάμου.

Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ , μπήκαν το πρωί της Κυριακής (01/11) στο Ορθόδοξο Ιερό Ναό, στον οποίο εντοπίζονται σοβαρές καταστροφές και ξεκίνησαν τη διαδικασία απομάκρυνσης των ιερών κειμηλίων από το ναό της Παναγιάς.

«Και όταν περνάς τις ώρες της φρίκης και του πόνου και του τρόμου της καταστροφής, αντιλαμβάνεσαι πιότερο την αξία της ζωής και την αδυναμία και την τρωτότητα του “σπιτιού σου”. Αντίδοτο η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη, αντίδωρο η ευγνωμοσύνη που αντικρύσαμε εμείς και οι δικοί μας την ημέρα και πάλι. Ζωή και το θαύμα της», αναφέρει σε απολογισμό ο Υποστράτηγος ΠΣ Γιάννης Σταμούλης, Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου -Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.