Σάμος: Ειδικός Φρουρούς, συνέλαβε Τουρκο δουλέμπορο|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Αστυνομικός, εκτος υπηρεσιας, στη Σάμο συνέλαβε Τούρκο δουλέμπορο κατά τη μεταφορά με δουλεμπορικό σκάφος, 11λαθρομεταναστων.

image

Κατοικοι του της Σάμου, βρέθηκαν (09/03) στην παραλία “Σιδερά” για τον καθαρισμό από τα χιλιάδες σωσίβια και πλαστικές βάρκες των δουλεμπόρων. Όταν διεκριναν στη θάλασσα, δουλεμπορικό φουσκωτό σκάφος με τον διακινητή να καταπλέει στην παραλία και να αποβιβάζει τους λαθρομετανάστες (9 άνδρες και 2 γυναίκες) Το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαινε και ο Ειδικός Φρουρός, Γιώργιος Καργιωτάκης, ο οποίος υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, εκτός υπηρεσίας, ο οποίος συμμετείχε στην δράση καθαρισμού της παραλίας, καταδίωξε το δουλεμπορικό, με τον Τούρκο διακινητή να επιχειρεί να διαφύγει και να πέφτε στη θάλασσα.

Ωστόσο ο Τούρκος φορούσε στολή δύτη, και επιχείρησε με υποβρύχια κατάδυση να βγει σε απόμερη παραλία της περιοχής ώστε να διαφύγει απο τη στεριά. Ο Ειδικός Φρουρός τον ακινητοποιησε και στη συνεχεια τον παρέδωσε σε στελέχη της ομάδας “ΠΟΣΕΔΩΝ” ύστερα απο σχετική ενημέρωση των κατοίκων.

Ο Τούρκος διακινητής είναι ο Κ.Β. 52 ετών, κάτοικος της πόλης INEBOLOU στη Τουρκία και είχε συλληφθεί και πάλι στη Σάμο τον Σεπτέμβριο του 2009 και είχε καταδικαστεί για δουλεμπορία. Παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

image

Ο Γιώργος Καργιωτάκης, ο Δημήτρης Βακάλης καθώς και άλλοι συνάδελφοί τους, από τις αρχές του καλοκαιριού (2015) μέχρι σήμερα έχουν συμμετοχή σε δράσεις και έχουν προχωρήσει στη διάσωσης λαθρομεταναστών από απόκρημνα σημεία του νησιού στα οποία τους βγάζουν δουλέμποροι από την Τουρκία.


*i-samos.gr