“Σκυλάδες” του Λιμενικού, με ίδια έξοδα-17μηνες- καλύπτουν τα τροφεία των σκύλων της Κ9

Με “παραπομπές” απο γραφεια σε πρωτόκολλα, οι χειριστές της Κ9 του Λιμενικού, παραμένουν για 17μηνες χωρίς να έχουν λάβει τα τροφεία των σκύλων με τις δαπάνες να καταβάλλονται από τους ίδιους.

image

Χωρίς επίδομα διατροφής και υγειονομικής περίθαλψης των αστυνομικών σκύλων, παραμένουν για 17 μήνες οι 25 “σκυλάδες” του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Το μηνιαίο ποσό για τα τροφεία των σκύλων της Κ9 είχε προσδιοριστεί στα €260, το οποίο προκειμένου να αρχίσει να καταβάλλεται είχε μειωθεί στα €200. Ωστόσο ούτε το ποσό αυτό έχει καταβληθεί στους 25 Λιμενικούς χειριστές, και για 17μηνεένα, οφείλονται περίπου €3700- €4400 στον καθένα.
Όπως καταγγέλλουν οι Λιμενικοί με τους Κ9, έχουν επιδείξει πολλές και μεγάλες επιτυχίες κατά του οργανωμένου εγκλήματος, και δεν έχουν σκοπό να εγκαταλείψουν τους σκύλους τους, οι οποίοι είναι μέλη της οικογένειας τους, καθώς ζουν μαζί τους, όπως έχει εγκαταλείψει τους ίδιους η υπηρεσία του Λιμενικού.
Οι 25 Λιμενικοί από τον κανονισμό οφείλουν κάθε μήνα να υποβάλλουν σε κτηνιατρικές εξετάσεις, εμβόλια κλπ, τα σκυλιά -τα οποία έχουν εκπαιδευτεί για ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών- και βάζουν από την τσέπη τους τα έξοδα, καθώς και για τη διατροφή τους, επιβαρύνουνται οι ίδιοι, ωστε οι σκύλοι να παραμένουν… αξιόμαχοι.
Όπως επισημαίνουν οι χειριστές των Κ9 του Λιμενικού, οι σκύλοι -οι οποίοι είναι στην ευθύνη τους ελληνικού δημοσίου, καθώς έχει πληρώσει για την απόκτησή και την εκπαιδευσή τους- ζουν όμως μαζί τους, μέσα στο σπίτι τους, και οι περικοπές τις οποιες έχουν υποστεί δεν τους επιτρέπουν… “περιθώρια ανοχής”.
Οι “σκυλάδες” του ΛΣ αν και απευθύνθηκαν στη συνδικαλιστή τους εκπροσώπηση, το πρόβλημα με την μη καταβολή των οφειλομένων δεν επιλύθηκε. Με επιστολή που είχαν αποστειλει προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα,  τον περασμένο Δεκέμβριο (2015) είχαν ζητήσει “άμεση παρέμβαση ώστε να δοθεί το επιδομα διατροφής και υγειονομικής περίθαλψης των αστυνομικών σκύλων του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στους χειριστες”  καθώς για δεκατέσσερις μήνες δεν είχαν λάβει το επίδομα. Οι ιδιοι οι Λινενικοι, αναγνωρίζουν τη δυσλειτουργία που έχει προκαλέσει η καθυστέρηση στις κρίσεις του Σώματος ωστόσο ζητούν από τον Αρχηγό του Λιμενικού άμεσα να δώσει λύση .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport