ΣΑ ΟΗΕ: Καταδίκη για την τρομοκρατική επίθεση στην Πρεσβεία του Ισραήλ. Εύσημα για την άμεση αντίδραση των ελληνικών Αρχών.

Την τρομοκρατική επίθεση στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα (12/12), καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, σε συνεδρίασή του(13/12) ενω παράλληλα, επαίνεσε την αντίδραση των ελληνικών Αρχών για την «άμεση αντίδραση στην έναρξη της έρευνας», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να συλληφθούν οι δράστες.

image

Με ομόφωνη ανακοίνωσή τους τα 15 μέλη του Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την τρομοκρατική επίθεση» .

image

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, «Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδίκασαν κατά τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, στις 12 Δεκεμβρίου, όταν “ντουζίνες” πυροβολισμών ρίχτηκαν κατά του κτηρίου της Πρεσβείας και υπογράμμισαν την ανάγκη όπως οι δράστες προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Μέλη του Συμβουλίου επαίνεσαν την αντίδραση της Κυβέρνησης της Ελλάδας στο συμβάν, συμπεριλαμβανομένων της κατηγορηματικής καταδίκης και της άμεσης έναρξης έρευνας σχετικά με το συμβάν.
Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι η τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές και εκδηλώσεις της, αποτελεί μία από τις πλέον σοβαρές απειλές κατά της ειρήνης και της ασφάλειας και ότι η όποια τρομοκρατική ενέργεια είναι πράξη εγκληματική και αδικαιολόγητη, ανεξαρτήτως κινήτρων, οποτεδήποτε και από τον οποιονδήποτε διαπραχθεί.
Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επαναβεβαίωσαν την ανάγκη να καταπολεμήσουν (την τρομοκρατία) με όλα τα μέσα, σύμφωνα με την Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, ειδικότερα όσον αφορά τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα, τους πρόσφυγες και το ανθρωπιστικό δίκαιο ως απειλές κατά της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας που προέρχονται από τρομοκρατικές ενέργειες».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport