“Ρουβίκωνας”, για την καταδρομική στα γραφεία του “Τειρεσία”

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία του Τειρεσία, στο Μαρούσι.
Στον διαδικτυακό ιστότοπο ελεύθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, μέλη του Ρουβίκωνα, παραθέτουν τον (αν)”αιτιολογικό” τους ισχυρισμό, για την καταδρομική επίθεση στα γραφεία του “Τειρεσία” (16/12-09.20) στο Μαρούσι.

Αποδίδουν ευθύνες “στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ”, για τα φορολογικά μέτρα που εφαρμόζει, το μνημόνιο, τα «κόκκινα δάνεια» και τις κατασχέσεις κατοικιών ” οδηγώντας στην οικονομική εξαθλίωση ακόμα μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας”.
” Για αυτό ,όπως συμβαίνει πάντα πρέπει να πληρώσουν οι πολλοί, αυτοί που έχουν τα ελάχιστα, ενώ για τους λίγους και κατέχοντες δημιουργούνται νέες ευκαιρίες για να αυξήσουν τα πλούτη τους”.
Με αναφορά σε..  ꞌꞌαμαρτωλό” Τειρεσίας οι συντάκτες του κείμενου, παραθέτουν τη λειτουργία και το ρόλο του, και επιχειρούν να “αιτιολογήσουν” την επίθεση που πραγματοποίησαν.
“Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι ο Τειρεσίας Α.Ε. ο οποίος είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 από τις τράπεζες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Κύριο έργο του όμως είναι το φακέλωμα αυτών που συναλλάσσονται με αυτό.(..) Περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας είναι καταχωρημένοι με κάθε λεπτομέρεια που ενδιαφέρει τις τράπεζες, στα αρχεία του. (..) Από την λειτουργία του, που δεν έχει άλλωστε τίποτα να ζηλέψει από τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών (ως προς τα στοιχεία που συλλέγει), πάρα πολλά άτομα από τα αδύναμα οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport