«Ρουβίκωνας» εισέβαλε στην ΕΡΤ

Καταδρομική στο κτίριο της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όταν εισέβαλαν μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

image

Σε 22 προσαγωγές από την ΕΡΤ -σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες- προχώρησε η ΕΛΑΣ.
Ενώ ο Δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος σχολίασε στη συνέχεια στο προσωπικό του προφίλ σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης,
“50 χρονια ΕΡΤ με τη Λιάνα Κανέλλη στο στουντιο και το απρόοπτο της εισβολής.
Επειδή στην κάμερα δεν θα το δείτε θέλω να επισημάνω την αξιοθαύμαστη προσπάθεια των ανθρώπων που εργάζονται στο πλατό, να αποτρέψουν την εισβολή και να κρατήσουν το πρόγραμμα στον αέρα. Όταν τελικώς τα άτομα εισέβαλαν στο στουντιο και με πλησίασαν ξεκίνησε ένας διάλογος (ουδέποτε με απείλησαν, είχαν ωστόσο τραυματίσει έναν εικονολήπτη νωρίτερα) για να πειστούν να μου αφήσουν την επιστολή που ήθελαν να αναγνώσουν.

Όταν κατάλαβαν ότι το δελτίο ήταν εκτός αέρα, εγκατέλειψαν το πλατό και την ΕΡΤ”.

Μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» -περίπου 20 άτομα -εισέβαλαν στο κτήριο (23/02-21.00) την ώρα που βρισκόταν «on air» εκπομπή με τον Πάνο Χαρίτο, και διέκοψαν το πρόγραμμα της ΕΡΤ, με τη δημόσια τηλεόραση να αναγκάζεται να βάλει διαφημίσεις.
Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν να διαβάσουν κείμενο, ενώ το πρόγραμμα διακόπηκε. Στη συνέχεια (23/02-21.15) ο Πάνος Χαρίτος όταν η ροή προγράμματος επανήλθε και βγήκε παλι στον αέρα, εξήγησε τι είχε συμβεί.
Κατά την εισβολή των αντιεξουσιαστών του «Ρουβίκωνα» προκλήθηκε τραυματισμός ενός εικονολήπτη ενώ τα άτομα προκάλεσαν βανδαλισμό, καθώς πέταξαν κι έσπασαν τηλέφωνα και συσκευές.
Τον περασμένο Οκτώβριο περίπου 25 μέλη του «Ρουβίκωνα » είχαν σχεδιάσει τηλεοπτικό «διάγγελμα» σε απευθείας μετάδοση από το στούντιο της ΕΡΤ και είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας είχαν προβεί σε 9 προσαγωγές.