Blackmail Gate: “Όταν θέλουμε να γ@@@@@με, θα λες: Αυτόν”..

Πρόκειαι για την παρασκευή  (26/02) ζήτησαν να κι έλαβαν οι δύο δημοσιογράφοι και κ εκδότης οι οποίοι σύμφωνα με τη δικογραφία, εκβίαζαν τράπεζες επιχειρηματίες και ΔΕΚΟ για να αποσπάσουν διαφημίσεις και χορηγίες.

image

Οι τρεις κατηγορούμενοι μετά τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που τους άσκησαν, ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία από τον Ανακριτή για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή (26/02).
Ωστόσο, το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκίνησε όταν υπεύθυνη γραφείου Τύπου του διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ (11/02) κατήγγειλε ότι ο προκάτοχος της θέσης της, ο οποίος γνώριζε τα χρηματικά ποσά του προϋπολογισμού του Οργανισμού για την προβολή του συναντήθηκε (05/02) σε καφετέρια με τον -κατηγορούμενο- Παν. Μουσσά ο οποίος “απαίτησε από εκείνη να δώσει χρήματα στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας “Ακρόπολις”, Παν. Μαυρίκο, για να μην γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ”, απειλώντας την αναφέροντας χαρακτηριστικά, “Πρόσεχε. Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying” Αργότερα τους συνάντησε και ο δημοσιογράφος Χρ. Φράγκου, διευθυντής της ιστοσελίδας sofokleous.gr και από κοινού πρότειναν στη υπεύθυνη να συνεργαστούν στον τομέα της διαφήμισης για την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ.
Σε δεύτερη συνάντηση λίγες ημέρες αργότερα, ο Παν.Μουσσάς προειδοποίησε την υπεύθυνη γραφείου Τύπου του διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ ότι πρέπει να είναι “προσεκτική” γιατί την έχουν στοχοποιήσει από τη ΝΔ σε διάφορους μιντιακούς κύκλους διαδίδοντας ότι χρηματίζεται από διαφημίσεις εξαιτίας της θέσης της στην ΕΥΔΑΠ. Της ανέφερε ότι την παρακολουθούν καθώς και τα τηλέφωνά της ενώ  απείλησε το παιδί της, «έχεις ένα παιδί. Να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου», δημιουργώντας της φόβο και ανησυχία όπως κατέθεσε η ίδια στους Αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών.
Ο Παναγιώτης Μουσσάς, ωστόσο, όπως καταγγέλλεται επανήλθε  (09/02) με αφορμή κάποιο αρνητικό δημοσίευμα για ΕΥΔΑΠ και Attica Bank και  απαίτησε εκβιαστικά  €10.000 για την προβολή της ΕΥΔΑΠ για λογαριασμό του Χρ. Φράγκου και άλλες €10.000 για τον Π. Μαυρίκο.
Το προανακριτικό υλικο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η άρση απορρήτου και η καταγραφή των επαφών των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση .
Σε επόμενη συνάντηση (12/02) της υπεύθυνη τύπου με τον Παναγιώτη Μουσσά στο Φλοίσβο, η συνάντησή τους ηχογραφήθηκε, με το δημοσιογράφο να αναφέρει ότι φίλοι του έχουν συστήσει ομάδα, η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης υπέρ της κυβέρνησης και εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας της χαρακτηριστικά: “όταν θέλουμε να γ@@@@@με, θα λες: Αυτόν θέλει να τον γ@@@@@με μέσα από την κυβέρνηση”. Ενώ αναφορά γίνεται και στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ως προς την επικείμενη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών.
Στη συνάντηση, ο Παν.Μουσσάς ανέφερε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος του Βαγγ. Μαρινάκη, του Βαγγ. Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οποίο όπως είπε υπήρχε συμφωνία μεταξύ του τέως Πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να μην αναλάβει ποτέ την πρωθυπουργία της χώρας.
Στην εύλογη απορία της υπεύθυνης τύπου, στο τί θα συνέβαινε αν δεν έδινε τα χρήματα στον Παναγιώτη Μαυρίκο (ο Μουσσάς) εξήγησε ότι «Αμα δεν του δώσουμε θα έχουμε πρόβλημα, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα δεν είναι ότι του δίνεις, είναι ότι τον χρησιμοποιούμε». Επίσης, της ανέφερε πως ο ίδιος έχει πολλούς ισχυρούς φίλους και στη μέρα και στη νύχτα, υποστηρίζοντας όμως ότι μπορούν να την προστατεύσουν.
Στη συνέχεια της συνομιλίας τους, της ζήτησε να εγκρίνει συνολικά το ποσό των €60.000 από την ΕΥΔΑΠ για τον Παν.Μαυρίκο ενω της ανέφερε ότι από τη συνεργασία τους θα αποκόμιζαν σε μηνιαία βάση περίπου €500.000-550.000 (€20.000 από ΕΥΔΑΠ, €80.000 από ΕΛΠΕ, €80.000 από ΔΕΗ, €100.000 από την Εθνική Τράπεζα και άλλα ποσά από εταιρίες). Στη συνέχεια της ανέφερε τη διαχείριση sites τα οποία είχε στην εποπτεία του, ενώ της ανέφερε ότι θα της τηλεφωνούσαν διαχειριστές sites τους οποίους και κατονόμασε για προσφορές μεταξύ των οποίων και εκδότης με τον οποίο είχε συνεργασία κατά το παρελθόν, ωστόσο παραιτήθηκε γιατί της οφείλει χρήματα.
Ο Μουσσάς, σε επικοινωνία με την καταγγέλλουσα, της ζήτησε να μεταφέρει στον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά, να μεσολαβήσει στην Attica Bank για υπάλληλο ο οποίος προοριζόταν ενδεχομένως να τον αντικαταστήσει στη θέση που αυτός κατείχε στην τράπεζα αναφέροντας, «Με τον άλλο το μ@@@κα τί έγινε που ήταν να έρθει στην τράπεζα; Μίλησες; Να έρθει να παίρνει τα λεφτά του και δεν θέλω… να μην μας απασχολεί. Να μην μας χαλάσει το σύστημα».
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Παν.Μουσσάς επικοινώνησε με το Γ.Τ, τον ενημέρωσε ότι θα έπαιρνε κάποια χρήματα από την ΕΥΔΑΠ και του σημείωσε χαρακτηριστικά, πως επιθυμεί να γράφει θετικά άρθρα για την κυβέρνηση, τον υπουργό Επικρατείας και υπέρ της νομοθεσίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και σε βάρος των ιδιοκτητών τους. Αργότερα ο Γ.Τ τον ενημέρωσε ότι έγραψε δύο σελίδες στις εφημερίδες Μπουρλότο, Αξία και Καρφί υπέρ του Ν. Παππά.
Μετά κάθε συνάντηση ο Παναγιώτης Μουσσάς ενημερώνει τον Παναγιώτη Μαυρίκο στην τελευταία συνάντηση με την υπεύθυνη τύπου
τον ενημέρωσε ότι όλα πήγαν “εντάξει και καλύτερα”. Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Μαυρικος ενημέρωσε τον Παναγιώτη Μουσσά ότι στα Παραπολιτικά (13/02) θα είχε ένα μεγάλο κομμάτι για τον “αρχιμανδρίτη”, εννοώντας τον υπουργό Νικ. Παππά.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Παναγιώτης Μουσσάς με το Β.Μ, του ανέφερε ότι εξασφάλισε ακόμη €1000 από την ΕΥΔΑΠ και εκείνος με τη σειρά του, εξέφρασε την απορία του, καθώς είχε γράψει, όπως ανέφερε, πολλά αρνητικά σχόλια για το διευθύνοντα της ΕΥΔΑΠ με το δημοσιογράφο να του ζητάει να “κατεβάσει” ό,τι αρνητικό για την κυβέρνηση και να γράφει.. θετικά όπως ζήτησε και σε επικοινωνία που είχε με τον Ν.Κ, υποστηρίζοντας ότι θα εισπράξει €12.000 από την ΕΥΔΑΠ.
Στις συνακροασεις περιλαμβάνεται μια ακόμα ηχογράφηση ανάμεσα στην καταγγέλλουσα το Μουσσά και το Μαυρίκο, ο οποίος της ανέφερε ότι έχει παράπονα από την ΕΥΔΑΠ αλλά δεν έχει γράψει κάτι αρνητικό όπως με άλλες ΔΕΚΟ, που δεν του δίνουν χρήματα. Και “Ως δείγμα καλής θέλησης”, δημοσίευσε θετικό άρθρο υπέρ του υπουργείου Επικρατείας καθώς αναφέρθηκε και σε “μεγάλο δημοσιογραφικό πόλεμο” σε βάρος του Β. Μαρινάκη καθώς έχει δημοσιεύσει δικογραφίες, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.
Σε συνάντηση με τον καταγγέλλουσα υπεύθυνη τύπου, αναφέρθηκε κι στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου,  καθως σημείωσε διαχειρίζεται μεγάλα ποσά και θα μπορούσαν να εισπράξουν και από εκεί χρήματα και σχολίασε για τον Παναγιώτη Μαυρίκος, ότι είναι τρελός και μπορεί να γράψει αρνητικά άρθρα για όποιον θέλουν να χτυπήσουν, αλλά επειδή του κάνουν αγωγές θα πρέπει να κερδίζει χρήματα.
Σε άλλη συνάντηση μεταξύ της καταγγείλουσας και των δυο δηοσιογραφων, ο Χρήστος Φράγκος, φέρεται να αναφέρει ότι μέσω του εκδότη, έπρεπε να επιτεθούν στη ΔΕΗ, με σκοπό να εκβιάσουν και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη από διαφημίσεις. Ενώ όπως αποτυπώνεται στη δικογραφία, ίσια τακτική είχαν περιγράψει να ακολουθήσουν και με την την περιφερειάρχη Αττικής, “Η Δούρου μ@@@κα, για να σου δώσει λεφτά, δεν φτάνει να είσαι… και με την κομματική ταυτότητα δαγκωμένη όπως στο στρατό εκεί να πας δεν θα πάρεις».
Ο Π. Μουσσάς -σε αλλη επικοινωνία- ενημέρωσε την καταγγέλλουσα ότι ο βουλευτής Κωστας Καραμανλής (του Αχιλλέα) θα κατέθετε επερώτηση στη Βουλή γα την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ, αλλά και ότι ο Π. Μαυρίκος ανέμενε χρήματα και εντολή για το ποιόν να χτυπήσει.
Ο Π. Μουσσάς φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ενημέρωση, με σκοπό οργανωμένη  επίθεση σε άτομα που είτε ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, είτε επιχειρούν να ελέγξουν τη νομιμότητα των ενεργειών του.
Σε (άλλη) επικοινωνία του με διευθυντή ιστοσελίδας φέρονται να αναφέρθηκαν στις Λούκα Κατσέλη και Μιράντα Ξαφά και στις φήμες που τις ήθελαν υποψήφιες για τη θέση προέδρου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. Τότε φέρονται να ανέφεραν ότι έπρεπε να συναντηθούν από κοντά, προκειμένου να αρχίσουν να τις “καίνε” με δημοσιεύματα με σκοπό να αναλάβει πρόεδρος δικός τους άνθρωπος. Μάλιστα, ο Π. Μουσσάς σημείωσε  χαρακτηριστικά: «Εχω δύναμη να τους γ@@@σω και να τις κάψουμε τελείως».