Ρούσσα, Σουφλί: Λαθρομετανάστες προκάλεσαν εμπρησμό σε ποιμνιοστάσιο

Λαθρομετανάστες εισέβαλαν σε ποιμνιοστάσιος και προκαλεσαν εμπρησμό, όταν έβαλαν φωτιά για να ζεσταθούν από το κρύο που επικρατεί στην περιοχή

Ολοσχερώς καταστράφης ποιμνιοστάσιο στο χωριό Ρούσσα του ορεινού όγκου Σουφλίου, από φωτιά που άναψαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, λαθρομετανάστες προκειμένου να ζεσταθούν από το υπερβολικό κρύο που επικρατεί στην περιοχή.
Την πυρκαγιά αντιλήφθηκαν κάτοικοι του χωριού, ενώ αμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής, με την κατάσβεση να είναι προ αφίξεως για τους Πυροσβέστες. Από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές στο ποιμνιοστάσιο.

Είναι η δεύτερη φορά που στο συγκεκριμένο ποιμνιοστάσιο το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Ρούσσα λαθρομετανάστες προκαλούν εμπρησμό. Πριν λίγες ημέρες η εστία φωτιάς έγινε και πάλι αντιληπτή από τους κατοίκους του χωριού και το βοσκό , και προχώρησαν σε κατάσβεση της φωτιάς, πριν επεκταθεί και προκαλέσει καταστροφές.

Ενώ σε ανάλογο περιστατικο εμρπησμού από λαθρομετανάστες (18/11) το διατηρητέο παραδοσιακό οίκημα τ, έξω από το χωριό της Ρούσσας είχε καταστραφεί ολοσχερώς, με του κατοίκους των ορεινών χωριών, να εκφράζουν ανοιχτά τον έντονο προβληματισμό του, και ζητούν να ληφθούν μέτρα, γιατί καθημερινά περνούν εκατοντάδες λαθρομετανάστες από την περιοχή τους και η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη.

_____________________

* Φωτο Αρχείου, evron-news.gr