Ρόδος: Προφυλάκιση για το δράστη επίθεσης με μαχαίρι σε αστυνομικό, μετά την υποστολή σημαίας από μνημείο

Με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα υπηρεσίας ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι κατά αστυνομικού σε διαδικασία σύλληψης στο κέντρο της Ρόδου, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

Ο 48χρονος από τις Καλιθιές Ρόδου, δράστης (04/05-06.00) της υποστολής σημαία από το μνημείο του Βωμού της Πατρίδος, κατά την προανακριτική απλολογία του είχε επιφυλαχτεί να παραθέσεις τις αιτιάσεις για την πράξη του ενώπιων των Δικαστικών Αρχών. Σε βάρος του 48χρονου έχει ασκηθεί Ποινική Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία, για προσβολή συμβόλου ιδιαίτερης εθνικής σημασίας, για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση κατά συρροή. Κατά την προανακριτική έρευνα, μετά τη συλληψή τους, προέκυψε ότι κατά το παρελθόν (2019) ο 48χρονος είχε νοσηλευτεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, ο 48χρονος υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει αλλά ευρισκόμενος σε άμυνα τον τραυμάτισε και γι’ αυτό το λόγο κατηύθυνε το μαχαίρι σε συγκεκριμένο σημείο και όχι σε κάποιο ζωτικό όργανο. Ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν έβρισε τους παριστάμενους αστυνομικούς ως πρόσωπα αλλά απευθυνόταν γενικά στο αστυνομικό και κρατικό σύστημα εξουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι σκοπίμως προέβη στην υποστολή της σημαίας από το κέντρο της Ρόδου ως μία πράξη ειρηνικής διαμαρτυρίας διότι έχει υποστεί μία σειρά από αδικίες από το ελληνικό κρατικό σύστημα. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να τον συλλάβει η αστυνομία αλλά να μεταβεί αυτοβούλως μετέπειτα και να ανακοινώσει την πράξη του, ενώ επέμεινε ότι είχε ενημερώσει αρκετές μέρες νωρίτερα και τον Εισαγγελέα και την αστυνομία ότι θα προέβαινε σε αυτή τη συμβολική πράξη.

Ο αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε το πλήγμα από μαχαίρι που κατείχε ο 48χρονος έχει υποβάλλει δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον της Τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.

_______________________________________

* dimokratiki.gr