Ρόδος: Προχώρησε σε υποστολή της σημαίας από το “Βωμό της Πατρίδος” και μαχαίρωσε Αστυνομικό κατά τη σύλληψή του

Κινούμενος στο κέντρο της Ρόδου, προχώρησε σε υποστολή σημαίας από μνημείο της πόλης, και κατά την διαδικασία σύλληψής του, με μαχαίρι, τραυμάτισε έναν από τους Αστυνομικούς που κλήθηκαν να τον συλλάβουν

Με κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, προσβολή συμβόλων και εξύβριση αλλά και για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα ο 48χρονος δράστης. Απολογούμενος ομολόγησε τις πράξεις του, ωστόσο διατήρησε το δικαίωμά του να απολογηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της, η “Ροδιακή”, τα ξημερώματα της Τρίτης (04/05-06:10), ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, για άγνωστο δράστη, ο οποίος είχε προβεί σε υποστολή και στη συνέχεια αφαίρεσε τη σημαία από το μνημείο στο “Βωμό της Πατρίδος”, στο Μανδράκι της Ρόδου.

Από αναζητήσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 48χρονο να κινείται με το φορτηγό όχημά του, προς την περιοχή της “Κολώνας” στη Μεσαιωνική Πόλη. Έξω από το Εθνικό Θέατρο Ρόδου, στην παρουσία των αστυνομικών ο δράστης, ανέπτυξε ταχύτητα ενώ παραβίασε δύο ερυθρούς σηματοδότες, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, ο ύποπτος, ενεργοποίησε τον πυροσβεστήρα που διέθετε στο όχημά του, για να απομακρύνει τους αστυνομικούς. Στην Ακτή Σαχτούρη κατά την ακινητοποίησή του ο άνδρας, με μαχαίρι μήκους 40 εκατοστών που κατείχε, τραυμάτισε στην κοιλιά 32χρονος Αστυνομικό ο οποίος προχώρησε σε πυρά εκφοβισμού στον αέρα. Συνάδελφοι του τραυματία Αστυνομικού προχώρησαν στη δέσμευση και σύλληψή του ενώ ο 32χρονος ένστολος, μεταφέρθηκε στην Ά Χειρουργική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, όπου νοσηλεύεταιεκτός κινδύνου ζωής. Στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν δύο πυροσβεστήρες, δύο τσεκούρια, ένα κατσαβίδι, 3 αυτοσχέδια κοντάρια κι ένα μεταλλικό δρεπάνι.

Όπως διακριβώθηκε για τον 32χρονο έχει νοσηλευτεί (2019) στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Σε βάρος του 32χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με τον Αστυνομικό να ζητεί την ποινική του δίωξη.