Ρόδος: Λαθρομετανάστες εντόπισε το Λιμενικό στα ανοιχτά- Επέβαιναν σε σκάφος με μηχανή άνω των €40.0000

Οι λαθρομετανάστες επέβαιναν σε φουσκωτό με μηχανή αξίας άνω των €40.000, δήλωσαν ότι βρίσκονται σε δυσχερή θέση ενώ έπλεαν ανοιχτά της Ρόδου και στο θαλάσσιο χώρο μετέβη πλήρωμα του Λιμενικού

Στο νέο καρνάγιο της Ρόδου (18/05) ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ρόδου και της Σύμης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για σκάφους με λαθρομετανάστες οι οποίοι δήλωσαν οτι βρίσκονται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. βορειοδυτικά της Ρόδου.

Στη θαλάσσια περιοχή μετέβησαν δύο  περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εντόπισαν το πνευστό ταχύπλοο σκάφος με 36 λαθρομετανάστες επιβαίνοντες (21 άνδρες, 9 γυναίκες και 6 ανήλικοι) οι οποίοι περισυνελέγησαν από το περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι όλοι οι μαθρο λαθρομετανάστες ήταν καλοντυμένοι καθως αναφέρεται οτι η αξια της μηχανής υπερβαίνει τις €40.000.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη 23χρονος Αφγανος μεταξύ των λαθρομεταναστων ως διακινητής τους. Το φουσκωτό κατασχέθηκε ενώ οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν.