Ρόδος: Καταστηματάρχης απομάκρυνε Ρομά που είχε διαπράξει κλοπές

Καταστηματάρχης, στη Μεσαιωνική Πόλη εξαγριωμένη από τις κλοπές στο κατάστημα, απομάκρυνε αθίγγανη και της απέσπασε τα κλοπιμαία που ειχε αφαιρέσει

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σχημάτισαν δικογραφία για κλοπές και απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση εις βάρος της 29χρονης αθίγγανης και την παρέπεμψαν (11/08) ενώπιον του Αυτοφώρου.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου κάτοικος της Ιαλυσού δήλωσε (08/08) ότι την προηγούμενη ημέρα γυναίκα Ρομά αφαίρεσε από κατάστημά της- με τουριστικά είδη -πέντε ζευγάρια γυαλιά. Ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα (08/08) η ίδια δράστιδα αποπειράθηκε να αφαιρέσει γυαλιά ηλίου από το ίδιο κατάστημα, έγινε αντιληπτή και αποχώρησε.
Κατά την διάρκεια λήψης εξέτασης του θύματος εμφανίστηκε αυτοβούλως η κατηγορούμενη και συνελήφθη. Ενώ απολογούμενη η αθίγγανη αρνήθηκε την κατηγορία, καθώς υποστήριξε ότι κάποια άλλη αθίγγανη γιατί μοιάζουν μεταξύ τους, προέβη στην κλοπή. Ισχυρίστηκε ότι πήγε στο κατάστημα με τα τρία παιδιά της και ίσως κάποιο από αυτά λόγω περιέργειας να ακούμπησε κάποιο αντικείμενο αλλά δεν έκλεψαν. Ανέφερε ότι κατά την παρουσία της στο χώρο, βγήκαν από το κατάστημα δύο γυναίκες θυμωμένες και η μια την χτύπησε ενώ η άλλη την άρπαξε από τα μαλλιά, ενω τα παιδιά της έκλαιγαν.
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή €500 ανά μονάδα.