Ρόδος: Εκβίαζε και υπέβαλλε ανήλικη σε αυτοτραυματισμό, σε chat μέσω διαδικτυακής εφαρμογής- Καταγγελία υπέβαλλαν οι γονείς της

Μητέρα ανήλικης, παρατήρησε την αλλαγή στην συμπεριφορά της, ωστόσο αρχικά την απέδωσε στην προεφηβική της ηλικία

Έντρομη εντόπισε διαδικτυακή εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούσε η κόρη της, με συνομιλίες της (από έτους ενώ ήταν σε ηλικία 11ετών), με άγνωστο χρήση και διαπίστωσε ότι δεχόταν εκβιασμό με τα μηνύματα του αποστολέα γραμμένα στην αγγλική γλώσσα. Από κοινού οι γονείς της 12άχρονης υπέβαλλαν καταγγελία στο Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Γιώργο Ευγενιό, στη «Δημοκρατική» Ρόδου, ενημερώθηκε από τους γονείς της 12άχρονης, ότι μέσω της εφαρμογής chat «discord», άγνωστος έπεισε την κόρη τους, να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και να προκαλέσει αυτοτραυματισμό στα χέρια της με ξυραφάκι, αποκρύβοντας επιμελώς τις 19πληγές ώστε να μην υποπέσει στην αντίληψη της οικογένειάς της . Οι γονείς εντόπισαν αναίσθητη την ανήλικη, μετά από λήψη φαρμακευτικών σκευασμάτων σε προτροπή από χρήστη στην ίδια εφαρμογή, να προβεί σε αυτοχειρία.  Η ανήλικη τέθηκε σε προστατευτική φύλαξη ενώ βρίσκεται υπό την παρακολούθηση ψυχολόγου, καθώς βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ. Δωδεκανήσου, προτρέπει τους γονείς να παρατηρούν με προσοχή την συμπεριφορά των παιδιών τους, να ελέγχουν τις επισκέψεις τους στο διαδίκτυο κι σε οτιδήποτε επιλήψιμο, άμεσα να απευθύνονται στις Αρχές.