ΕΛΑΣ: Με ηχητικό μήνυμα πληρώματα περιπολικών θα ενημερώνουν για τη χρήση μάσκας σε περιοχές Αυξημένης επιτήρησης και Αυξημένου κινδύνου (ηχητικό)

Το ηχητικό μήνυμα – με μετάφραση σε αγγλικά, γαλλικά και αραβικά- έχει διαμοιραστεί στα πληρώματα των περιπολικών οχημάτων της ΕΛΑΣ

«Σας υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Η κυκλοφορία από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί δεν επιτρέπεται. Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς».

 

Πρόκειται για το ηχητικό μήνυμα – με μετάφραση σε αγγλικά, γαλλικά και αραβικά- έχει διαμοιραστεί στα πληρώματα των περιπολικών οχημάτων της ΕΛΑΣ και θα ενεργοποιείται σε περιπτώσεις που εντοπίζονται παραβάσεις θα υπάρχει σχετική ενημέρωση.
Σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες για τα Μέτρα περιορισμού της διασποράς από τον κορωνοϊό, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική (από 24/10) στις περιοχές Αυξημένης Επιτήρησης (επίπεδο 3) και Αυξημένου Κινδύνου (επίπεδο 4).
Από την ΕΛΑΣ υπάρχει σχετική προτροπή προς τους πολίτες για χρήση μάσκας καθώς να αποφεύγουν τον συνωστισμό για την προστασία της δημόσιας υγείας.