Ρόδος: Δικογραφία σε βάρος δύο μουσουλμάνων της Θράκης, για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία

Σε έρευνα της ΕΥΠ αποκαλύφθηκε υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της Τουρκίας με εμπλεκόμενους δυο Έλληνες της Ροδόπης Τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι προωθούσαν φωτογραφική απεικόνιση των οχυρωματικών θέσεων του ελληνικού στρατού στο νησί της Ρόδου.

Οι δύο άνδρες Έλληνες πολίτες Τουρκικής καταγωγής, όπως προέκυψε κατά την έρευνα η οποία ήταν σε εξέλιξη από τον περασμένο Αύγουστο 2020, έστελναν πληροφορίες και φωτογραφίες στην Τουρκία όπως διακριβώθηκε από στοιχεία τα οποία εντοπίσθηκαν από το Ελληνικό δίκτυο αντικατασκοπείας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Σε βάρος των δύο Ελλήνων τουρκικής καταγωγής, σχηματίστηκε δικογραφία υπό τη συνδρομή της ΕΥΠ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου για κατασκοπεία (αρθρ. 148 Π.Κ.) και των διατάξεων μέτρων ασφαλείας οχυρών (Α.Ν. 376/1936) κατά συναυτουργία .

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr πρόκειται για τον 35άχρονο Μ.N μουσουλμάνο της Κομοτηνής εργαζόμενο ως εποχικό προσωπικό (μάγειρα) σε επιβατικό πλοίο, μέχρι πριν ένα μήνα, και εκτελούσε ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της Ρόδου με τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και την Κω, και τον M.S  Γραμματέα στην Προξενική Αρχή της Τουρκίας στο νησί της Ρόδου.

Ο 35άχρονος μάγειρας όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΥΠ κατέγραφε τα πολεμικά πλοία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, και τις στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά και προωθούσε στη συνέχεια το υλικό στον Γραμματέα του Τούρκικου Προξενείου, ο οποίος το διοχέτευε στην Τουρκία.

Η υπόθεση ερευνάται από τις Έλληνες Αρχές Ασφαλείας ενώ έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας.