«Αστυνομικοί τα εξιλαστήρια θύματα»

Απο θέσεως καταγραφεί και αναλύσει τη σεισμική ακολουθία, με αφορμή την προκλητική δήλωση του Γιάννη Ραγκούση σε βάρος των Αστυνομικών και των οικογενειών τους , τοποθετήθηκε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών

Στο σχόλιο του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Άκης Τσελέντης, τοποθετήθηκε σχετικά με την προκλητική δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «Ο κ. Ραγκούσης που είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χωρίς να ντραπεί: «Οι αστυνομικοί είναι μισητά πρόσωπα. Ντρέπονται τα παιδιά των Ελλήνων-Ελληνίδων αστυνομικών να λένε πως οι γονείς τους είναι αστυνομικοί».

Για τον κύριο Ραγκούση φαίνεται ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους. Νόμιζα ότι ντροπή, είναι, η πλαστογραφία, η οσφυοκάμψία κ η συλλήβδην κατηγορία ενός ολόκληρου κλάδου, που εκτελεί εντολές ανωτέρων από την πισίνα της βίλας σου όσο αράζεις, με πούρα, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη!

Επειδή ως γνωστόν έχει αρκετούς αστυνομικούς να μεριμνούν για την φύλαξη του ας φροντίσει το αρχηγείο της Αστυνομίας να τους απομακρύνει με κάποιο τρόπο και ας πληρώνει από την τσέπη του ιδιωτική φύλαξη.

Τελικά οι αστυνομικοί μας είναι τα εξιλαστήρια θύματα όλων των στραβών που συμβαίνουν στο χώρο της ασφάλειας των πολιτών. Κάποιοι βλέπετε αναγάγουν σε ήρωες τους Ζακ κλπ και δεν τιμούν τα άτομα που δίνουν τη ζωή τους για να τους προστατέψουν.

Αναλογισθείτε πόσα θύματα έχει θρηνήσει η αστυνομία μας τα τελευταία χρόνια στο βωμό του καθήκοντος και μάλιστα με μισθούς πείνας. Αλλά τον καταλαβαίνω, είναι βαρύς ο ΕΝΦΙΑ της βίλας…

(**) Η αλήθεια είναι πως όσο δύσκολο είναι να είσαι αστυνομικός, άλλο τόσο δύσκολο είναι να είσαι και πολίτης-πελάτης αστυνομικού, δίχως να έχεις δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Αν σε ληστεύουν νύχτα σ’ ένα σοκάκι, παρακαλάς να είναι ο αστυνομικός κάπου εκεί και να σε σώσει μόλις φωνάξεις «βοήθεια».

Αν είσαι σε διαδήλωση και τον δεις να σου κλείνει τον δρόμο, τον λούζεις με βρισιές τον μπάτσο, το γουρούνι, τον δολοφόνο.

Αν είσαι μπλοκαρισμένος με το αμάξι Κατεχάκη και Μεσογείων, διαμαρτύρεσαι γιατί δεν έχει τρέξει τροχονόμος στο σημείο να σου ανοίξει τον δρόμο να πας στην δουλειά σου.

Αν πάλι περάσεις στα μουλωχτά με κόκκινο και σε γράψει, τον περνάς γενεές δεκατέσσερις ως υπερβολικό, ανάλγητο και εισπράκτορα του κράτους», επισημαίνει στο σχόλιο του, ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.