Ροδος: Δίδυμα με γονείς αστυνομικούς πέτυχαν την εισαγωγή τους στη Σχολή αστυφυλάκων

Μαθητές του ΓΕΛ Κρεμαστής Ρόδου, τα δίδυμα αδέρφια της αστυνομικής οικογένειας πέτυχαν την εισαγωγή τους στη Σχολή Αστυφυλάκων της ΕΛ. ΑΣ

Ο Ηλίας και ο Σπύρος, στα βήματα των γονιών τους, της Κυριακής Σισμανίδου που υπηρετεί στο Επιτελείο της Ά Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και του Πάνου Διαμαντόπουλου, Υποδιοικητή στο Αστυνομικό Τμήμα του αεροδρομίου «Διαγόρας», εισάγονται στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» για την επιτυχία των παιδιών του, ο κ. Διαμαντόπουλος, δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά και την ικανοποίησή του, κυρίως γιατί αυτό είναι που ήθελαν οι ίδιοι.

Από μικροί, όπως λέει, είχαν τα ίδια ενδιαφέροντα, ωστόσο, όπως είναι φυσικό, έχουν τις διαφορές τους ως χαρακτήρες. Όσο για τον λόγο που επέλεξαν να γίνουν αστυνομικοί, φυσικά και έπαιξε ρόλο ότι αυτό είναι το επάγγελμα των γονιών τους, όμως, όπως λέει ο περήφανος πατέρας, μεγαλώνοντας το συνέκριναν με άλλα επαγγέλματα που έβλεπαν γύρω τους, τις δυσκολίες που έχει κάθε επαγγελματίες, ενώ ρόλο έπαιξε ότι μετά τις σπουδές τους επιθυμούν να επιστρέψουν στη Ρόδο και να υπηρετήσουν εδώ.

Ρωτήσαμε τον κ. Διαμαντόπουλο αν, ως γονείς, τους προέτρεψαν ή θέλησαν να τους αποτρέψουν από το να γίνουν αστυνομικοί και, όπως λέει, τους άφησαν να επιλέξουν μόνοι τους, ζυγίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά του επαγγέλματος, αφού δεν πρόκειται για άλλη μία δουλειά στον δημόσιο τομέα.

Μάλιστα, τα δίδυμα αγόρια από το Λύκειο άρχισαν να εκδηλώνουν την προτίμησή τους για να μπουν στην Αστυνομία και οι γονείς τους χάρηκαν ακριβώς επειδή εκείνα συνειδητοποίησαν από νωρίς ότι η δουλειά τους είναι αυτή που τους προσφέρει ό,τι έχουν αλλά με τη σειρά τους θέλουν να προσφέρουν και οι ίδιοι πίσω στην κοινωνία.

Ρωτήσαμε, τέλος, τον κ. Διαμαντόπουλο, τι είναι αυτό που επιθυμεί στο μέλλον για τα παιδιά του, μετά την εισαγωγή τους στη Σχολή Αστυφυλάκων, και λέει χαρακτηριστικά: «Πρώτα να είναι καλοί άνθρωποι και σε όποιο πόστο και βαθμό κι αν είναι, να είναι σωστοί στο επάγγελμά τους, επαρκείς στα καθήκοντά τους και αξιοπρεπείς, ανεξάρτητα από την υπηρεσία στην οποία θα βρίσκονται και τα καθήκοντα που θα έχουν…».

_____________

* “Ροδιακή