Ρόδος: Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ ανέσυρε αγόρι από πισίνα ξενοδοχείου

Ο Αρχιφύλακας αντιλήφθηκε τον κίνδυνο ζωής για το αγόρια και κατάφερε να το ανασύρει από την πισίνα του ξενοδοχείου όπου παραθέριζε στη Ρόδο

Παραμονή της Παναγίας Τσαμπουκάς στη Ρόδο (07/09-18.10) και ο Αρχιφύλακας της ΥΑΤ βρίσκεται στο Deck της πισίνας στο ξενοδοχείου όπου παραθερίζει.

Στο χώρο της πισίνας ένα νεαρό αγόρι και ο πατέρας του. Ο νεαρός βουτάει στο νερό και δεν μπορεί να κρατηθεί στην επιφάνεια της πισίνας. Πνίγεται ενώ πατέρας του, προσεγγίζει ωστόσο αδυνατεί να τον βοηθήσει καθώς δε γνωρίζει κολύμπι.  Προσπαθεί να κατευθύνει το γιο του προς τα τοιχώματα της πισίνας αλλά ο νεαρός βυθίζεται ενω κάνει προσπάθεια να κρατηθεί στην επιφάνεια.

Ο Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ Γουλιέλμος Δρακωτός, αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Άμεσα ανταποκρίνεται όπως έχει αποτυπωθεί και στο βιντεοληπτικό υλικό κάμερας του ξενοδοχείου. Πέφτει στην πισίνα και ανασύρει το νεαρό προς την σκάλα, οπου βρίσκεται ο πατέρας του και τον βγάζει με ασφάλεια.

“Βρέθηκα την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο”, υποστηρίζει ο Αρχιφύλακας Γουλιέλμος Δρακωτος και ευχαριστεί την Παναγία για τη δύναμη που του παρείχε για να σώσει τη ζωη ενός νέου ανθρώπου.