Ρόδος: Απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών ο Υπαστυνόμος που διεμβόλισε το όχημα του Αστυνομικού Διευθυντή

Με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, απαλλαγή των κατηγοριών για τον Υπαστυνόμο Β’ ο οποίος διεμβόλισε το ιδιωτικό όχημα του Αστυνομικού Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, έπαυσε (27/10) την δίωξη εις βάρος του κατηγορούμενου κατόπιν ανακλήσεως του θυγόμενου Αστυνομικού Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Μηχάλη Καλιωράκη, και αποδοχής από τον 47χρονο Υπαστυνόμο Β’ της ίδιας Υπηρεσίας, για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, της απειλής και της εξύβρισης, τον έκρινε αθώο απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας. Επιπλέον έκρινε ότι το συμβάν έλαβε χώρα σε ημέρα αργίας και είχε μικρή διάρκεια καθώς επίσης τη συγκεκριμένη στιγμή ο κατηγορούμενος ήταν ανίκανος προς καταλογισμό και τον απάλλαξε και από τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας για τη βαριοπούλα που κατείχε και προκάλεσε τις φθορές στο σταθεμευμένο όχημα.

Είχε πρηγηθεί προσπάθεια για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς με αποζημίωση του θύματος, και τελικώς τελεσφόρησε, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», το διάστημα που μεσολάβησε. Ο Αστυνομικός Διευθυντής της Α Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Μιχάλης Καληωράκης, δήλωσε ότι έχει αποζημιωθεί πλήρως και ότι δεν επιθυμεί την καταδίκη του υφιστάμενου του Υπαστυνόμου Β’, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως «άσχημη» στιγμή.  Επιπλέον το Δικαστήριο απέδωσε στον κατηγορούμενο το όχημά της πεθεράς στου στο οποίο επέβαινε, και στο πλαίσιο της προανάκρισης είχε κατασχεθεί.

Ο κατηγορούμενος, Υπαστυνόμο Β’ υπηρετών ως γραμματέας στο Α.Τ. Ρόδου μετακινήθηκε στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, την 23η Μαΐου 2021 (11.00πμ) κινούμενος με φορτηγό επιβατικό αυτοκίνητο «Mitsubishi», ιδιοκτησίας της πεθεράς του, μετέβη στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, στην πλατεία Ελευθερίας και διεμβόλισε το αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή, το οποίο ήταν σταθμευμένο. Ο κατηγορούμενος Υπαστυνόμο Β’ κραδαίνοντας μια βαριοπούλα, έσπασε τους υαλοπίνακες και προκάλεσε φθορές περιμετρικά στο αμάξωμα. Ακολούθως κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του κτηρίου, κατευθύνθηκε στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή, έσπασε με τη βαριοπούλα την κεντρική είσοδο, άνοιξε τρύπα στο γραφείο του, έσπασε τον υαλοπίνακα, και προκάλεσε φθορές στο χώρο, ενώ αναφέρται ότι έφερε σε θήκη στη ζώνη του, τον υπηρεσιακό του οπλισμό.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε κληθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα, να παραδώσει τον ατομικό του οπλισμό καθώς θα μετέβαινε για ψυχιατρική αξιολόγηση σε επιτροπή στην Αθήνα για την καταλληλότητα χρήσης του. Ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης και ως συνήγορος υπεράσπισής του ο δικηγόρος Δήμος Μουτάφης.

________________________

* dimokratiki.gr