Ρέθυμνο: Ο εμπνευστής της απαγωγής, οι συνεργοί και η επιχείρηση απελευθέρωσης του Λεμπιδάκη

Λεπτομέρειες της Αστυνομικής επιχείρησης και ερωτήσεις σχετικά με την απαγωγή και τη σύλληψη των δραστών, αποκαλύπτεται σε προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΑ Χανίων.

Ο 60άχρονος μεσίτης, και η ανήλικη -17άχρονη- κόρη του, όπως και ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας με τα ανταλλακτικά, ο 44άχρονος ιδιοκτήτης strip club στην πόλη του Ρεθύμνου, με καταγωγή από τα Σφακιά, δυο άνδρες ηλικίας 23 και 46 ετών, και ο 40άχρονος «φύλακας» του επιχειρηματία κατά την πολυήμερη κράτησή του, και τον 45άχρονο αντιπρόεδρο του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου» (ΣΑΟΡ), συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των συλληφθέντων με τα ονόματα τους να αποτυπώνονται στη δικογραφία με βαριές κατηγορίες του Ποινικού Κώδικα.

Οι συλληφθέντες μετήχθησαν (03/10) ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου, ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στη διάρκεια της εξάμηνης απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη είχαν αλλάξει έξι κρησφύγετα κράτησης του προκειμένου να μην εντοπισθούν.

Απο την προανακριτική έρευνα όπως αποτυπώνεται στη δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ.- ο 44άχρονος ιδιοκτήτης του strip club είχε βασικό ρόλο στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθως φέρεται να ήταν ο οδηγός του Ι.Χ. που -τον περασμένο Ιούλιο- είχε ελεγχθεί από Αστυνομικούς, κινούμενος στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου κοντά στην παραλία της Χαρακιανής. Για τους Αστυνομικούς τον έθεσαν σε κύκλο υπόπτων όταν στην παρουσία του μπλόκου οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου είχαν απορρίψει εκτός οχήματος τα κινητά τους τηλέφωνα- τα εντόπισαν αργότερα οι Αστυνομικοί- ενω απο την ανάλυση κλήσεων και επαφών προέκυψαν στοιχεία για τις επαφές και το κρησφύγετο των απαγωγέων. Σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές φέρεται να είχε μια τουλάχιστον τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια του επιχειρηματία για την καταβολή των λύτρων. Μέσω του συνηγόρου του, Θωμά Λεχωβίτη αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Είχε συλληφθεί (05/2014) -με άλλα οκτώ άτομα- στο strip club κατηγορούμενος για σωματεμπορία.

Στο όχημα που ελέγχθηκε έξω από τα Σφακιά στη Χαρακιανή, επέβαιναν και οι δυο ηλικίας 23 και 46ετων, με καταγωγή από τα Σφακιά, με αποτύπωμα του 23άχρονου να εντοπίζεται στη συσκευη του κινητού, που απέρριψαν στο πλάι της Εθνικής Οδού, με το οποίο διατηρούσαν την επαφή με την οικογένεια του απεχθέντα.

Ο νεαρός Σφακιανός, είχε κατηγορηθεί (2015) για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της μητέρας της συντρόφου του. Είχε πυροβολήσει τρεις φορές χωρίς να την τραυματίσει. Μέχρι στιγμής για τον 46άχρονο δεν έχει προκύψει ποινικό παρελθόν, ενώ ερευνάται ο ρόλο και ο βαθμός εμπλοκής του στην υπόθεση.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο 60άχρονος μεσίτης, και ο 43άχρονος ιδιοκτήτης της μάντρας με τα ανταλλακτικά, στο χώρο που εντοπίσθηκε αλυσοδέσμιος και απελευθερώθηκε (02/10) ο επιχειρηματίας Λεμπιδάκης, εκτιμάται ότι ενεπλάκησαν το τελευταίο διάστημα στην υπόθεση.

Ο ιδιοκτήτης της μάντρας είχε κατηγορηθεί για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος (σκραπ) καθώς και για κλοπή τροχοφόρου (2013) ενώ με κατηγορία για βιασμό και κλοπή είχε παραπεμφθεί ο μεσίτης, οποίος φέρεται να ενέπλεξε στην υπόθεση την ανήλικη κόρη του, καθως τους προμήθευε με κάρτες κινητής τηλεφωνίας για τις επικοινωνίες των απαγωγέων με την οικογένεια Λεμπιδάκη.

Ενώ και ο 40άχρονος -Ελληνας υπηκόους γεννημένος στα Σκόπια- «φρουρός» του Λεμπιδάκη φέρεται να προχώρησε στην εμπλοκή του στην υπόθεση της απαγωγής με υποσχετική να λάβει πόσο ύψους €10.000.

Ο 45άχρονος αντιπρόεδρο του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου» (ΣΑΟΡ) κατηγορήθηκε για εμπροθευο εμπρησμό (02/09) με αποτέλεσμα να προσκαλέσει υλικές ζημιές στα γραφεία όπου στεγάζεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο. Κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της Αρχής, πρόκληση σωματικών βλαβών σε δικαστικό επιμελητή και σε τρεις περιπτώσεις για παρεμπόδιση πλειστηριασμών.

Ένας ακόμα άνδρας, συνελήφθη – για κατοχή βεγγαλικών χωρίς να έχει προκύψει εμπλοκή του στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη- στην Αθήνα με καταγωγή από Κρήτη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση .

Μεταξυ των εμπλεκόμενων στην υποθεση, εξετάζεται ενα ακομα ατομο καθώς φέρεται να διατηρούσε τηλεφωνικές επαφές με τους απαγωγείς.

Λεπτομέρειες για τη συμμετοχή των εμπλεκομένων και συλληφθέντων στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη γίνονται γνωστές στη Συνέντευξη Τύπου (04/10-11.00) στη ΔΑ Χανίων, παρουσία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, με live streaming και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Oι οκτώ συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν στον Ανακριτή το Σάββατο (07/10).