ΡΕΘΥΜΝΟ: Ασφαλιστικά μέτρα για τον "Σηφη", τη Δευτέρα η απόφαση

Εκδικάστηκαν (31/10) στο Δικαστικό Μέγαρο του Ρεθύμνου, ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθεσαν εννέα Ρεθυμνιώτες διεκδικώντας την παραμονή του κροκόδειλου “Σήφη” στο φράγμα Ποταμών, στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το επιχείρημα των Ρεθυμνιωτών ο Σήφης έχει πλέον εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον, ενώ έχει αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών και τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων, όπως υποστηρίζουν.

image

Μεταξυ των Ρεθυμνιωτών που κατέφυγαν στα ασφαλιστικά, και ο Μάρκος Ιερωνυμάκης, μίλησε εκ μέρους των εννέα κατοίκων που άσκησαν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να παραμείνει ο κροκόδειλος στην περιοχή τους. Πρόκειται για τον άνδρας που είχε παρεμποδίσει την επιχείρηση εγκλωβισμού του κροκόδειλου, με τη χρηση ηχητικών σημάτων- κόρνες και μουσική- και αντί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της παραβίασης των μέτρων που είχε επιβάλει η αστυνομία, το δασαρχείο και ο ΟΑΚ για τη σύλληψη του ερπετού, βρέθηκε σήμερα σε ρόλο κατηγορου, στο δικαστήριο. Ζητησε επίσης να σταματήσει κάθε διαδικασία αιχμαλωσίας του ερπετού, ενώ τόνισε πως αν πρέπει οπωσδήποτε να πιαστεί, τότε “καλύτερα να γυρίσει στο Νείλο, αλλά όχι να μεταφερθεί κάπου αλλού”, με το φράγμα να αποτελεί πια το φυσικό περιβάλλον του ερπετού, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι οι Ρεθυμνιώτες μπορούν να του δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για να παραμείνει στο χώρο.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προσπάθεια για την αιχμαλωσία του ερπετού, με το “Σηφη”- μέχρι στιγμής- να έχει αποφύγει τις παγίδες.

Τη Δευτέρα (03/11) αναμένεται να εκδοθεί η σχετική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου, των ασφαλιστικών μέτρων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport