Ρέντη: Στον Ανακριτή ο χούλιγκαν καθ ομιλογιαν δράστης ριψης της ναυτικής φωτοβολίδας

Το  «καθοδηγητή» που έδωσε εντολή και οργανώθηκε η δολοφονική επίθεση στις διμοιρίες στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη αναζητά η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής

Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά αναμένεται να μεταχθει ο 18χρονος Γ.Ν ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προς τους Αστυνομικούς στα επεισόδια την Πέμπτη (07/12) έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Σε βάρος του 18χρονου, απο τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.

Στην Ποινική Δίωξη, περιλαμβάνεται για τους υπόλοιπους οι οποίοι αναφέρονται ως “άγνωστοι δράστες ” στη δικογραφία, για ηθική αυτουργία στις πράξεις που αποδίδονται, με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο από κοινού.

Για τον 18χρονο, αναφέρεται από διαρροές της ΕΛΑΣ, οτι είχε συμμετοχή στο παρελθόν σε επεισόδιο οπαδικής βίας, χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία λογω ανηλικότητας.

Στο ερευνητικό πεδιο των Αρχών,  περιλαμβάνονται πέντε άτομα μεταξύ των 424, οι οποίοι αρνήθηκαν δακτυλοσκόπηση και λήψη DNA όταν μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη.

Μεταξύ των υπό εξέταση ως ύποπτος αναζητείται και ο «καθοδηγητής» της επίθεσης, ο οποίος σύμφωνα με τον 18χρονο Γ.Ν φορούσε full face του ενεχείρισε τη ναυτική φωτοβολίδα και του υπέδειξε τη χρήση της και με τι δικήτου ρίψη μολώτοφ δόθηκε η εντολη της επιθεσης κατα τω. Αστυνομικών. Εκτιμάται οτι πρόκειται για γνώριμο της αθλητικής βίας με συμμετοχή και σε άλλα επεισόδια ενώ σημειώνεται ότι δεν ήταν μεταξύ των 424 που εξετάσθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών το ίδιο βράδυ.

Καθως προκύπτει οργανωμένο σχέδιο για την επίθεση εναντίον των αστυνομικών διμοιριών στου Ρέντη ενδέχεται στα νεα στοιχεία τα οποια θα προκύψουν να εκδοθούν εντάλματα προκειμένου να συλληφθούν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση για την επίθεση κατά των αστυνομικών διμοιριών.