«Έκανα μ@@@@@@, πέταξα τη ναυτική φωτοβολίδα. Την είδα, πήγε στο πόδι του αστυνομικού»- Ο οργανωμένος χούλιγκαν συνελήφθη και ομολόγησε

Για τις εντολές που έλαβαν από τους επικεφαλής των οργανωμένων ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας στο “κλειστό” στου Ρέντη, και τα όσα ακολούθησαν μετά τη λήψη των “υλικών” στη σφοδρή αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς και τον τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ αναφέρθηκε ο κατηγορούμενος χουλιγκαν στην απολογία του

Είναι ο 18χρονος Γ.Ν από τη Δυτική Αττική δυναμικός υποστηρικτής του ΟΣΦΠ, ωστόσο δεν προέκυψε ότι είναι εγγεγραμμένος σε Συνδέσμο οργανωμένων. Από τα ξημερώματα (10/12), είναι ο καθ’ ομολογίαν δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ, στα επεισόδια που συμμετείχε και ήταν σε εξέλιξη στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη. Είναι αυτός που απέρριψε την ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο βαθμοφόρο αστυνομικό ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr o 18χρονος και ο 16χρονος αδελφος του, ήταν μεταξύ των 424 οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών από τους ίδιους ελήφθησαν γεννητικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα. Ο καθ ομιλογιαν δράστης ριψης της ναυτικής φωτοβολίδας, μετά την επίθεση στου Ρέντη “κατεβασε” όλους τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα και έπλυνε τα ρούχα που φορούσε το βράδυ της Πέμπτης (07/12), τα οποία κατασχέθηκαν στο πατρικό του σπίτι στα Άνω Λιόσια, προκεινενου να καταστρέψει πειστήρια που θα τον έθεσαν κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr η εμπλοκή του προέκυψε καθώς τα στοιχεία του ήταν μεταξύ των 424 οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Μεταγωγών για εξακρίβωση, ενώ προέκυψε η παρουσία του στα επεισόδια από μαρτυρίες άλλων οργανωμένων στο τάγμα εφόδου των χούλιγκαν. Με αξιοποίηση βιντεοληπτικου υλικού και από πειστήρια τα οποία κατασχέθηκαν στο χώρο, προσδιορίστηκε ως δράστης ρίψης της ναυτικής φωτοβολίδας. Ο ίδιος ομολόγησε την εμπλοκή του.

Ο 18χρονος Γ.Ν. από τη Δυτική Αττική, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει τρία αδέλφια, ενώ ένας ακόμα αδελφός τους, κατέληξε σε τροχαίο δυστύχημα πριν καπια χρόνια. Στην απολογία του ο 18χρονος ως καθ ομιλογιαν δράστης, μεταξύ άλλων αναφέρει,  «.. μας είχαν πει ότι θα πάμε να χτυπήσουμε αστυνομικούς στο γήπεδο βόλεϋ. Μας έδωσαν φωτοβολίδες και τα αντίκειται που πετάγαμε στους Αστυνομικούς οταν στη διάρκεια του αγώνα βγήκαμε από το γήπεδο»

«Έκανα μ@@@@@@, πεταξα τη ναυτική φωτοβολίδα. Ήθελα να ρίξω προς τα πάνω, με το τράβηγμα και την ανάκρουση η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω, την είδα. Στροβιλίστηκε, έκανε γκελ στο έδαφος και χτύπησε στο πόδι τον αστυνομικό» περιέγραψε ο ίδιος μεταξύ άλλων στην ομολογία του, τη δολοφονική απόπειρα κατά των αστυνομικών και το βαρύτατο τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ στα επεισόδια στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη.

«Ήταν στα 20-30 μέτρα από μένα, τον είδα να γονατίζει και άλλους αστυνομικούς να τρέχουν από πάνω του. Έβλεπα τη φωτιά στο πόδι του» συνέχισε στην απολογία του.

«Μετά (σσ την δολοφονική επίθεση και τον τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ) ξαναμπήκα με στο γήπεδο και μας είπαν να κάψουμε τα ρούχα μας για να μην εντοπισθουμε» συμπληρώνει ο ίδιος κατηγορούμενος, σύμφωνα με πηγή ενημέρωσης του NantiaReport.gr.

«Μπήκα στο γήπεδο, είπα στο μικρότερο αδελφό μου ότι χτύπησα έναν αστυνομικό, το είπα και στον φίλο που ήμασταν μαζί μας, και σε έναν που πήρα τηλέφωνο. Όταν πήγα στο σπίτι το είπα στον μεγαλύτερο αδερφό μου και στη νύφη μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr στην απολογία του περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα της συμμετοχής τους στα επεισόδια στην έξοδο των χούλιγκαν απο το “κλειστό” την επεισοδιακή αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της ΥΑΤ και τα όσα ακολούθησαν, όταν είδε τον αστυνομικό να πέφτει αιμόφυρτος με την ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό, στο οδόστρωμα.

Ο 18χρονος Γ.Ν περιέγραψε ότι όταν έμαθε για το βαρύτατο τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ πήγε στην εκκλησία του Αγίου Κυπριανού να ανάψει ένα κερί για να ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής ο αστυνομικός.

Στο γήπεδο κατα την εξέλιξη των επεισοδίων βρισκόταν και άτομο απο τη Δυτική Αττική το οποίο παρέχει υπηρεσίες ως “μάνατζερ” τράπερ ο οποίος εχει απασχολήσει το αστυνομικό δελτίο με συλλήψεις καθως στην κατοχη είχαν κατασχεθεί παράνομα υλικά έχει καταθέσει δτην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής και πρόκειται να κληθεί εκ νέου ως κατηγορούμενος.

Με την ποινική δικογραφία που έχει σχηματισθεί από Την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά.