Ραφήνα: “ΠυρSOS”- Πλατφόρμα ειδοποίησης για καταστάσεις κινδύνου

Ημερίδα με θέμα δασικές πυρκαγιές -πρόληψη και αντιμετώπιση- πραγματοποιήθηκε στο Δημο Ραφήνας, με την παρουσίαση δύο καινοτόμων δράσεων μεταξύ των οποίων Σύστημα ειδοποιήσεως πολιτών με SMS σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ_ΡΑΦΗΝΑ_

Με πρωτοβουλία του Καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλου, υποψηφίου Δημάρχου Ραφήνας, πραγματοποιήθηκε (31/03) ημερίδα για την Πυρασφάλεια στο Δήμο Ραφήνας.

Στην ημερίδα παρουσίαστηκε  για πρώτη φορά η αξιολόγηση επικινδυνότητας κατοικίας από Δασικές Πυρκαγιές, την πρόληψη και και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ειδικά σε περιοχές συμπλέγματος αστικού και δασικού περιβάλλοντος, εργασία του Νομικού Συμβουλου Πυρασφάλειας και Πολιτικής Προστασαίας, εα Υποστρατήγου του ΠΣ, Νίκου Διαμαντή, και του Διοικητή  ΠΥ Πειραιά, Αντιπυραρχο Γιαννη Σταμούλη, σε ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση της κατοικίας από τον Αξιωματικό του ΠΣ Παναγιώτη Κοτρίδη.
Ενώ από τον Καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλο παρουσιάστηκε εφαρμογή- σύστημα ειδοποιήσεως πολιτών με SMS- για καταστάσεις κινδύνου, σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα.ΠΥΡΟΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑ_Ι