Ραφήνα: “Δεν καταλάβαμε πώς έγινε, δεν έπρεπε να γίνει έτσι”

Επιχείρησαν να “αιτιολογησουν” την πραξη τους στην προανακριτική απολογία στους αστυνομικούς ο δράστης και ο συνεργός της απρόκλητης επίθεσης και ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου σε βάρος του Δημήτρη Κόρδα στη Ραφήνα

Οι δυο Αλβανοι συλληφθέντες ως εμπλεκόμενοι στον ακραίας βιας ξυλοδαρμό του Δημήτρη Κόρδα, επικαλέστηκαν την… κακιά στιγμή καθως υποστήριξαν δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον 42χρονο Δημήτρη Κόρδα.

«Δεν έπρεπε να γίνει έτσι, δεν καταλάβαμε πώς έγινε…» φέρονται να ανέφεραν μεταξύ άλλων ο 24χρονος Αλβανός και ο συνομήλικός του Αλβανικής καταγωγής με ελληνικό ΔΑΤ.

Οι δύο δράστες, είναι κάτοικοι Ραφήνας, με τον Αλβανό να εργάζεται ως μηχανικός σε συνεργείο με δίκυκλα, ενώ ο Αλβανικής καταγωγής φιλος του κατοχος ελληνικού ΔΑΤ, εχει περιστασιακή απασχόληση ως κηπουρός και σερβιτόρος. Οι άλλοι δύο Αλβανοί της παρέας προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας, έδωσαν κατάθεση για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (26/06) με το βίαιο ξυλοδαρμό μεχει θανάτου του 42χρονου Δημήτρη Κόρδα.

Όπως κατέθεσαν οι Αλβανοί και προκύπτει από μαρτυρικές καταθέσεις θαμώνων, το θύμα με τον ξάδερφό του και δύο νεαρες γυναίκες, διασκέδασαν στο μαγαζί. Οταν ο 42χρονος ανέβηκε στις τουαλέτα ακούμπησε τον 24χρονο Αλβανό της τετραμελούς παρέας. Προκλήθηκε ένταση και διαπληκτισμός μέσα στο μαγαζί, ωστόσο, με παρέμβαση των ψυχραιμότερων έληξε. Όταν ο 42χρονος αποχώρησε απο το μαγαζί οι δυο Αλβανοί τον περίμεναν στο στενό επί της πλατείας και τον ξυλοκόπησαν βίαια. Όπως αναφέρουν όσοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στο Δημήτρη Κόρδα, είχε δεχθεί τόσα χτυπήματα που ήταν αδύνατο να τον αναγνωρίσουν ακόμα και όσοι τον γνώριζαν. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 42χρονος κατέληξε ως πολυτραυματίας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ακατάσχετη εσωτερικη αιμορραγία.