Ραφήνα: Αντικατάσταση κράτησης με βραχιολάκι για τον κατηγορούμενο απόπειρας αρπαγής 13χρονης

Με απόφαση του Ανακριτή αποφάσισε την αποφυλάκιση του προφυλακισμένου κατηγορουμένου για την απόπειρα αρπαγής 13χρονης στη Ραφήνα, και την αντικατάσταση της κράτησης του με ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του 48χρονου, Βαγγέλη Καντιάνη και Στέφανο Πανταζή, ο Ανακριτής αφού εξέτασε τα στοιχεία που προσκόμισαν, και βιντεοληπτικό υλικό, προχώρησε στην αντικατάσταση της κράτησης του εντολέως τους, έξι μήνες μετά την προφυλάκισή του. Όπως αναφέρουν, «ένα άλλο αυτοκίνητο ιδίου χρώματος με το όχημα του εντολέα μας, ευρίσκεται στο ίδιο σημείο, όπως εξαρχής φώναζε ο εντολέας μας», ο οποίος εξ αρχής είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται .

Σύμφωνα με τους νομικούς συμπαραστάτες του 48χρονου, «…τον Ιούνιο του 2021, όταν ο εντολέας μας Π.Κ. κρατήθηκε προσωρινώς στην γνωστή υπόθεση της “απόπειρας αρπαγής” ενός κοριτσιού στην Ραφήνα, είχαμε επισημάνει ότι, τότε, η υπόθεση ευρίσκεται σε πρώιμο δικονομικό στάδιο και ότι η δικονομική τύχη του κατηγορουμένου θα επανεξεταστεί από τις Δικαστικές Αρχές, ανάλογα με την πορεία και το αποτέλεσμα των ανακριτικών ενεργειών, χωρίς την ασφυκτική πίεση της δημοσιότητας εκείνων των ημερών.

Ο εντολέας μας, ένας άνθρωπος που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Πολιτεία για παρόμοιες συμπεριφορές, επαγγελματίας στην περιοχή της Ραφήνας και οικογενειάρχης, από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις αποδιδόμενες πράξεις και (το κυριότερο), με δική του αυτοτελή αίτηση προς τον κ. Ανακριτή, επέμεινε να αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των καταστημάτων, που βρίσκονται στην διαδρομή που ακολούθησε η καταγγέλλουσα, με σκοπό να αποδειχθεί ότι δεν την ακολούθησε ποτέ και δεν της μίλησε ποτέ».