ΨΥΧΙΚΟ: -ΤΩΡΑ – Πυροβολισμοί έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία,  (12/12-03.10) άγνωστοι έχουν πυροβολησει έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ από την οδό Μουσών που είναι και η κεντρική είσοδος.

image

Έχει δοθεί εντολή αποκλεισμού του χώρου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει, στο χώρο έχουν εντοπισθεί 54 κάλυκες των 762 mm (kalashnikov) ενώ έχουν δοθεί αναζητήσεις προς τα πληρώματα της ΕΛΑΣ για τους δράστες.
image

Από αναζητήσεις στην περιοχή, εντοπίσθηκε στην οδό Λαζάρου Σώχου, όχημα το οποίο από τον τερματικό προκύπτει ότι απασχολεί ως κλεμμένο, το οποιο ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί να σχετίζεται με την επίθεση.

Από τις καμερες αναμένεται να εξετασθεί το υλικό προκειμένου να προσδιορίσουν επακριβώς τις κινήσεις των δραστών. Σύμφωνα με το σκοπό της Πρεσβείας, άκουσε τους πυροβολισμούς, το σημείο ωστόσο που βρίσκεται η σκοπιά δεν έχει οπτικό πεδίο από την πλευρά που κινήθηκαν οι δράστες και πυροβόλησαν κατά της Πρεσβείας. Κατα τον ελεγχο περιμετρικα του κτηρίου, εντοπίσθηκαν οι καλυκες και αποκλειστηκε η περιοχη.

image

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής προκύψει, οι δραστες τέσσερα άτομα αναβάτες δύο δικύκλων, κινήθηκαν από την αντίθετη κατεύθυνση και πυροβόλησαν κατά της Πρεσβείας. Η κινήσεις τους παραπέμπουν στην καταδρομική εφορμηση στην οικια του Γερμανού Πρεσβη -το Δεκέμβριο του 2013- στο Χαλάνδρι. Οι δράστες είχαν πυροβολησει περισσότερες από 60 φορές με δύο kalashnikov, κατά της Πρεσβευτικης οικίας, ενώ τημ ευθύνη είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»- είχε αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Λ.Συγγρού, με το Αντιτρομοκρατικο επιτελείο να προσδιορίζει στην ένοπλη επίθεση τον κατάδικο τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη και την ομάδα του.
image

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, αναζητούν τον αιτιολογικό προσδιορισμό των δραστών για την επιλογή του στόχου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, δεν έχει αποτελέσει ποτε στόχο οργανωμένης δράσης, με το κτήριο της πρεσβείας του Ισραήλ να είναι μεταξύ των καλύτερα φυλασσόμενων στόχων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του, πολύ πρόσφατα, (26-27/11) είχε πραγματοποιήσει επίσημη προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης.
Νάντια Αλεξίου- NantiaReport