ΘΣΝ: Αλβανοί απήγαγαν συμπατριώτη τους και τον κράτησαν όμηρο για “χρωστούμενα” από συναλλαγές μεταξύ τους

Τους πέντε δράστες αρπαγής, παράνομης παρακράτησης και εκβίασης Αλβανού, αναζητούν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Ο 23άχρος Αλβανός είχε οικονομικές διαφορές για τις οποίες εξετάζεται αν συνδέονται με παράνομες συναλλαγές, και οι “δανειστές” του,  προχώρησαν στην αρπαγή και παράνομη παράκράτηση του – τον περασμένο Φεβρουάριο- στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για περισσότερο από ένα 24ωρο παρέμεινε εγκλωβισμένος σε αυτοκίνητο μέχρι να καταβάλλουν συγγενικά του πρόσωπα χρήματα για να αφεθεί ελεύθερος. Οι δράστες είχαν έρθει σε επικοινωνία με τους συγγενείς του 23άχρονου στην Αλβανία και αξίωναν εκβιαστικά €2.500 και αφού συμφώνησαν να λάβουν €1.000, τον απελευθέρωσαν.

Από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες καθώς πρόκειται για τρεις συμπατριώτες του ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο νεαρές οι οποίες ανέλαβαν να παραλάβουν τα χρήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των ταυτοποιημένων δραστών, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψής από τον αρμόδιο Ανακριτή.