ΨΝ.Δαφνί: ΤΩΡΑ- Τρεις τρόφιμοι του Ψυχιατρικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος, νεκροί.

Νεκροί εντοπίσθηκαν απο τους Πυροσβέστες, κατα την έρευνα αναζήτησης, τρεις τρόφιμοι του Ψυχιατρικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος ” Δαφνί” μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε κτηριακή εγκατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την καταγραφή των τροφίμων διαπιστώθηκε ότι τρεις τρόφιμοι, απουσίαζαν και οι πυροσβέστες πάρα τους έντονους καπνούς και τη φωτιά, εισήλθαν στο κτήριο του Ψυχιατρικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος, σε αναζήτησή τους.

Οι τρόφιμοι οι ηλικίες των οποίων προσδιορίζονται μεταξύ 30- 45 ετών, εντοπίσθηκαν στο ισόγειο του κτηρίου στα δωμάτιά τους, ακινητοποιημένοι σε κατάκλιση, δεν μπόρεσαν να αποδεσμευτουν και να εγκαταλείψουν το  χώρο κατά την εκδήλωση της φωτιάς με αποτέλεσμα να εντοπισθούν νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως δράστης για την εκδήλωση της φωτιάς προσδιορίζεται τρόφιμος του Ψυχιατρείου, ο οποίος βρισκόταν απομονωμένος, και ήταν από τους πρώτους νοσηλευόμενους που απομάκρυναν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μόλις έγινε αντιληπτή η εκδήλωση της φωτιάς. Σύμφωνα με την κλινική εικόνα του δράστη- τρόφημου του Ψυχιατρικόυ Ιδρύματος, από το ιατρικό προσωπικό, κρινεται ως βαρύ περιστατικό πάσχον από σχιζοφρένεια, ο οποίος κατά το παρελθόν ήταν ο δράστης εγκλήματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, Νίκο Παναγούλη, ο δράστης του εμπρόθετου εμπρησμού, δε σχετίζεται ως δραστης της δολοφονίας ηλικιωμένου τροφιμου του Νοσοκομείου τον Μάιο του 2015, ωστόσο καταδεικνύει τις τραγικές έλειψες σε προσωπικό και υποδομές υποστήριξης ασθενών με ψυχικές διαταραχές, και δράστες άγριων εγκληματων.

Οι 3 τροφιμοι οι οποιοι εντοπίσθηκαν νεκροί, ήταν νοσηλευόμενοι σε διπλανό θάλαμο, με ακόμα 14ασθενείς, δύο εκ των οποίων αντιμέτωπιζαν αναπνευστιά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών. Από τι νεκροψία στις σωρούς, διαπιστώθηκε ότι δεν έφεραν εγκάυματα με το θάνατό τους να αποδίδεται σε ασφυξία εξαιτίας των καπνών που εισέπνευσαν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η αρχική εστία φωτιάς εντοπίσθηκε, στην 7η πτέρυγα του Ψυχιατρικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος,  σε πατάρι- αποθηκευτικό χώρος, όπου υπήρχαν στρώματα και σεντόνια.

Η φωτιά τεθηκε υπό ελεγχο (04/09-17.50) από τα κλιμακια της Πυροσβεστικής, ενώ στο Δαφνί, σύμφωνα με πληροφορίες μεταβαίνουν εσπευσμένα ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, ο οποιος, επέστρεψε από την αυθημερόν επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κω.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport