ΨΚΚ: Απέδρασε μέσα στο φορτηγό τροφοδοσίας με τα φρούτα ο δραπέτης απο τα μαγειρεία της Φυλακής

Οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει την απόδραση του 37άχρονου με το φορτηγό που μετέφερε φρούτα στην τροφοδοσία των Φυλακών

Ο 37χρονος εκτελούσε χρέη μάγειρα στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού  και το πρωί βρέθηκε κανόνια στα καθήκοντά του . Ωστοσο οπως έχει αποτυπωθεί στις κάμερες ασφαλείας κατά την είσοδο του φορτηγού τροφοδοσίας με φρούτα, ο κρατούμενος κατάφερε χωρίς μα γίνει αντιληπτός να κρυφτεί ανάμεσα στα καφάσια ενώ άλλοι κρατούμενοι φόρτωσαν καφάσια και ο επαγγελματίας οδηγός αποχώρησε.  Ο Σωφρονιστικός Υπάλληλος με χρέη ευθύνης τα μαγειρεία δεν αντιλήφθηκε τις κινήσεις των κρατουμένων ενω κανείς δεν αναζήτησε τον  δραπέτη.

Κατά την καταμέτρηση των κρατουμένων στις 12.00 το μεσημέρι (16/06) ο δραπέτης δηλώθηκε «παρών» χωρίς οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι να έχουν αντιληφθεί την απουσία του. Ωστοσο στην απογευματινή καταμέτρηση, με περίπου εννιά ώρες καθυστέρηση έγινε αισθητή η απουσία του 37άχρονου δραπέτη.

Πρόκειται για καταδικασμένος σε ισόβια από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, για ηθική αυτουργία στην άγρια δολοφονία του 39άχρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του 2017 σε ρέμα στην περιοχή της Ροδιάς. Τον περασμένο Μάρτιο είχε προσδιορισθεί δικάσιμος σε δεύτερο βαθμό ωστόσο αναβλήθηκε με κώλυμα του συνηγόρου.

Για την αμέλεια και την απόδραση, διενεργείται έρευνα για τις ευθύνες του προσωπικού. Αναζητήσεις από την ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του.