ΔΣΑ: Απόφαση αποχής την δικηγόρων από τηλεδίκες, σε παράβαση της απόφασης παραπομπή στο Πειθαρχικό

Περιορισμό στην εμφάνιση των δικηγόρων στα τηλεοπτικά πάνελ, για εκκρεμείς υποθέσεις σε ποινική διαδικασία

Απόφαση της Ολομέλειας του Δικηγορικού Συλλογου της Αθήνας με παραπομπή για όσους αγνοήσουν την προτροπή με συμμετοχή τους στις «τηλεδίκες» να βρίσκονται υπό πειθαρχική δίωξη.

Η ανοκοίνωση του Προέδρου  της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας των Εφετείων Αθηνών- Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, «σύμφωνα με το άρθρο 10 περίπτωση «η» του Κώδικα Δεοντολογίας, απαγορεύεται η εμφάνιση των δικηγόρων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επί σκοπώ σχολιασμού ή αναπαραγωγής υποθέσεων που εκκρεμούν σε οποιοδήποτε στάδιο της Δικαιοσύνης (τηλεδίκες), ανεξαρτήτως αν είναι οι χειριστές ή όχι της υπόθεσης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας των Εφετείων Αθηνών, Χαράλαμπο Αναλυτή «επειδή το φαινόμενο των τηλεδικών (ποινικών υποθέσεων) έχει ενταθεί και συνάδελφοι/σες, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις, εξακολουθούν τις εμφανίσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με συνέπεια να εκθέτουν και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, γι΄ αυτό τους καλώ άμεσα να σταματήσουν αυτές. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ασκείται άμεσα αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, σύμφωνα με το άρθρο 152 του ν. 4194/2013 Κώδικας Δικηγόρων».