ΠΣ: Βράβευση τριών Εθελοντών Πυροσβεστών απο τον ΠτΔ

Στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του ΠΣ, στην οποία ο ΠτΔ βραβευσε τους Εθελοντές του ΠΣ, μέσω τριών Εθελοντών Πυροσβεστών.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ_ΠΣ_ΠΥ_ΠΡΟΠΟ

Παρουσία του ΠτΔ κκ Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Πυρεσβεστικού Σωματος (28/01) στην αίθουσα τελετών του Πολεμικού Μουσείου.

Στην τελετή μεταξύ άλλων παρέστησαν, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, η Υπουργός και η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, Πολιτειακοί και Στρατιωτικοί παράγοντες και πλήθος Εθελοντών Πυροσβεστών.

ΑΡΧ ΠΣ2019_ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ_ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ_ΠΥ

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του, απευθυνόμενος στην αρμόδια πολιτειακή αλλά και στρατιωτική ηγεσία μεταξύ άλλων τόνισε «…είσθε αναπόσπαστο μέρος του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτό σας αναγνωρίζει καθήκοντα αλλά, ταυτοχρόνως, ορίζει και τον τρόπο με τον οποίον το ίδιο το Πυροσβεστικό Σώμα, το Υπουργείο, οφείλει να συμπεριφέρεται απέναντί σας. Για αυτό και πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι ενέργειες που προβλέπει η νομοθεσία σε ό,τι αφορά την εκπαίδευσή σας και σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό τον οποίο πρέπει να έχετε για να φέρετε σε πέρας τα καθήκοντα αυτά. …Κι όπως γνωρίζετε -και το γνωρίζετε καλά- στο μέτρο των δυνάμεων μου, όχι μόνο ως Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ως Πολίτη, θα είμαι κοντά σας».

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΣ_ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ-ΠΣΑΠΑΚΩΣΤΑ_ΠΑΚΗΣ_ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ_ΠΥ_ΠΣ
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Πυροσβεστικού Σώματος, την οποία ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.