Πρύτανης ΠΑΜΑΚ: “Ζητώ το αυτονόητο.. Παρέμβαση του Υπουργού”

Την παρέμβαση του Υπουργού για όσα διαδραματίζονται στα ελληνικά Πανεπιστήμια σε βάρος των Πανεπιστημιακών από “συλλογικότητες” και ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καταγγεκρι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονία.

Μέλη της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΠΑΜΑΚ» ως “εισβολείς” κινήθηκαν σε βάρος του Πρύτανη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (18/10) καθώς υποστηρίζουν, πρόθεση τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής, καθώς και για ζητήματα, όπως η διανομή δωρεάν συγγραμμάτων, η σίτιση και η στέγαση των φοιτητών.

Οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους, κατηγορούν τον Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέα Ζαπράνη, ότι «αρνήθηκε όποια μορφή συζήτησης, ταπεινώνοντας μας με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές για εισβολή των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο, για ακόμη μια φορά».

Απο την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονία, τοποθετήθηκε.

“Στο συγκεκριμένο βίντεο εμφανίζομαι μπροστά στην πόρτα του ανσανσέρ της Πρυτανείας ενώ αποχωρώ μαζί με τους αντιπρυτάνεις και το διοικητικό προσωπικό όλου του ορόφου, και ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΛΓΗΤΑ απαντώ στην φοιτήτρια που λέει ότι δεν θα έχουμε δουλειά : και τι θέλεις, να σου βρω εγώ;

Βέβαια κανένα βίντεο δεν με δείχνει να μιλώ επί 30 λεπτά με την συγκεκριμένη και άλλους, να εξηγώ, να προσπαθώ… μέχρι που κατάλαβα ότι ο στόχος της «παρέμβασης» ήταν διαφορετικός.

Η πρωταγωνιστές της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΠΑΜΑΚ» είναι τα ίδια πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στα γεγονότα που σχετικά πρόσφατα με οδήγησαν να ζητήσω την συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας. Το βίντεο δείχνει τα τελευταία δευτερόλεπτα της αποχώρησης των πρυτανικών αρχών και της γραμματείας από την πρυτανεία. Έχουν προηγηθεί 2,5 ώρες bulling και προπηλακισμών.

Μετά από 2,5 ώρες «παρέμβασης» της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΠΑΜΑΚ», με φωνές, συνθήματα, κατατρομοκράτηση του διοικητικού προσωπικού, γροθιές στην πόρτα του πρύτανη, προπηλακισμούς και ειρωνικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς στο προσωπό μου και πάνω από όλα η δήλωση ότι από εδώ δεν φεύγετε, αποφάσισα την εκκένωση της πρυτανείας με κάθε κόστος, γιατί αυτό επέβαλε η αξιοπρέπεια μου η οποία μεταξύ των άλλων δεν μου επιτρέπει ούτε να αδειάζουν σκουπίδια στο γραφείο μου, ούτε να με κτίζουν μέσα σε αυτό, ούτε να μου απαγορεύει οποιοσδήποτε την ελευθερία της μετακίνησής μου.

Σας παρακαλώ ελάτε στην θέση μου: να είστε στη μέση ενός όχλου, που υποτίθεται ότι έχει αιτήματα, αλλά στην αρχή σας ειρωνεύεται, μετά σας απειλεί και μετά αρχίζει να σας προπηλακίζει… Προσθέστε και το κερασάκι στην τούρτα ότι είναι ο ίδιος όχλος που μου απαγόρευε την είσοδο στο πανεπιστήμιο παρουσία της αστυνομίας στο πρόσφατο παρελθόν. Νιώστε στο πετσί σας την ανασφάλεια μέσα στον όχλο των απειλητικών βλεμμάτων, του φράγματος σωμάτων που αποτρέπει την μετακίνηση, των ειρωνικών και προσβλητικών σχολίων και των χαμηλόφωνων απειλών με φθονερό ύφος….

Αυτοί έχουν βίντεο αλλά κανείς από εμάς που έχουμε υποστεί την βία τους δεν θα μπορούσε να έχει γιατί το τηλεφωνό του θα το είχαν σπάσει πάραυτα την στιγμή που θα το έβλεπαν. Μιλώ για πράγματα που δεν τα γνωρίζετε;

Εν μέσω προπηλακισμών και φραστικών ύβρεων εκκενώθηκε η πρυτανεία από την διοίκηση και την γραμματεία, με την δήλωση από μέρους μου, ότι θα ειδοποιήσω δημοσιογράφους στους οποίους θα κάνουν την ανακοίνωση της ανάληψης της διοίκησης του πανεπιστημίου από την επαναστατική διοίκηση που ευαγγελίζονται. Τους δήλωσα ότι μπορούν να αρχίσουν την επανάσταση χωρίς εμένα… γιατί εγώ αποχωρώ. Επειδή μάλλον δεν ήταν ώριμο αυτό το σχέδιο, μετά από λίγο αποχώρησαν.

Η «Πρωτοβουλία Φοιτητών ΠΑΜΑΚ» είναι κάποιοι νοματαίοι, και δεν είναι ακριβώς το υλικό που βοηθά το ΠΑΜΑΚ να βελτιώσει τις διεθνείς αξιολογήσεις του. Μιλάνε για γενικές συνελεύσεις αλλά αυτές δεν αντιπροςωπεύουν περισσότερο από μερικές δεκάδες φοιτητές. Αλλά το μέγεθος της εκπροσώπησης δεν είναι το ζητούμενο.

Το ζητούμενο είναι πως μπορεί μέσα σε διάστημα 2,5 ωρών να διατυπώνεται σταθερά η ίδια ερώτηση τουλάχιστον 30 φορές γνωρίζοντας εκ των προτέρων την απάντηση; Σίτιση… Το Υπουργείο δίνει τα κονδύλια… Να μας τα πεις από την αρχή… (και το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο-με την διαφορά ότι φέτος η προκλητικότητα ήταν πρωτοφανής).

Δίνω το πορτοφόλι μου, ως κίνηση απελπισίας απέναντι σε ανθρώπους που απλώς προκαλούν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν προσβάλλονται, απλώς προσπαθούν να σε παγιδεύσουν. Φοιτητές (όσοι είναι εξ αυτών που στην καλύτερη περίπτωση οριακά αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους – καθώς η επαναστατική γυμναστική έχει πολλές απαιτήσεις).
Δεν θέλω να επεκταθώ στα όσα έζησα, τις γροθιές και κλωτσιές στην πόρτα μου, τους προπηλακισμούς και την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν.
Ζητώ το αυτονόητο… Παρέμβαση του Υπουργού”, καταλήγει ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέας Ζαρπάνης.